20/6/08

Πορεία 210'

Σάββατο πρωί εκκίνηση με τη "ΘΕΤΙΣ" από Σκαφιδιά και πορεία 210' για Στροφάδια.
Μικρά νησάκια καταμεσής του Ιόνιου Πελάγους Νότια από τη Ζάκυνθο που απέχουν από τη στεριά περίπου 28 ναυτικά μίλια (52 χιλμ) .

Τα νησάκια έχουν χαμηλό υψόμετρο με αποτέλεσμα να μην φαίνονται από μακριά.
Μοναδικός κάτοικος είναι ένας καλόγερος που χρόνια τώρα μένει εκεί μονάχος με λίγες εξαιρέσεις κάποιους επισκέπτες όπως καλή ώρα τούτη που περιγράφω.

Το πρόγραμμα, εκτός από τη βόλτα - διαδρομή μιας περίπου ώρας όταν έχει καλό καιρό - έχει επίσκεψη στο Μοναστήρι, ψάρεμα όπου επιτρέπεται, φαγοπότι ανάλογο των αλιευμάτων, διανυκτέρευση στη φύση και πρωί πρωί της Κυριακής επιστροφή στη Σκαφιδιά.

Περισσότερες λεπτομέρειες και φωτογραφίες μετά την επιστροφή …


Όσοι ...γουστάρουν... ας το δηλώσουν για το επόμενο ταξίδι :-) και φυσικά προτεραιότητα έχουν όσοι έκαναν προτάσεις για την ονομασία του φουσκωτού.

buzz it!

7 σχόλια:

dora είπε...

ΕΓΩ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΡΘΩ;

Ανώνυμος είπε...

Όταν θ ανέβεις προς τα πάνω, θα πάμε Αμμουλιανή και τα πέριξ νησάκια. Το δικαιούμαι...
΄Καλά να περνάς!!

tzonakos είπε...

Απίθανοοοοο ταξίδι !
Απο χρόνια τωρα έλεγα οτι θα θελα να παω εκει.
Ενα μικρό κομματάκι Ελλάδας ριγμένο στο πέλαγο. Μιλάμε πρέπει να ναι φάση "ξεχάστε με" εκεί.
Αναμένουμε λεπτομέρειες !


υγ Αμμουλιανή που λεει η zanzibar ήμουν πριν 4-5 χρόνια.

Ανώνυμος είπε...

Ειμαι σιγουρος οτι τά βρηκες κατα λαθος Αλλου ηθελες νά πας.Γιατί είσαι καί λιγο στάνη.Εγώ πάντος δε στέλνω ουτε χερετίσματα.

GrBase είπε...

@baronos
Τον κουμπάρο δε θα πάρω; Τι λες τώρα !!!!
Η θέση σου στο σκάφος είναι δεδομένη. Να φανταστείς δεν άφησα κανέναν να κάτσει ... όταν θα έρθεις … να μην ξεχάσεις να φέρεις και το GPS … :-)

@zanzibar
Πέφτει λίγο μακριά αλλά ακόμα θυμάμαι ένα ψάρεμα στο Παλιούρι πριν καμιά 10αριά χρόνια. Η Χαλκιδική έχει τις δικές της χάρες … μισοψημένος είμαι … άμα κάτσει άδεια κάποιων ημερών - γιατί δεν λέει Σαββατοκύριακο - θα τα πούμε …

@tzonakos
Έτσι ακριβώς «ξεχάστε με» εκεί.
Καταπράσινο νησάκι στη μέση του πουθενά. Υπόσχομαι λεπτομέρειες και φωτογραφίες σε επόμενο post.

@Ανώνυμος 22 Ιουν 2008 4:41:00 μμ
Αγαπητέ ανώνυμε, με την καλή κουβέντα στο στόμα σας βρίσκω …
Σας πληροφορώ ότι τα Στροφάδια ΔΕΝ τα βρήκα κατά λάθος όπως ισχυρίζεσθε …. αλλά … ΔΕΝ ΤΑ ΒΡΗΚΑ ΚΑΘΟΛΟΥ. Επέμενα βλέπετε ότι το Ν στην πυξίδα δείχνει το ΝΟΤΟ.

Είχαμε κι ένα πρόβλημα στον απόπλου γιατί ο ηλίθιος που μου πούλησε το σκάφος το είχε δέσει από 2 μεριές και αφού έλυσα το ένα σκοινί όσο και να γκάζωνα δεν ξεκίναγε. Στο χωριό ολόκληρο μουλάρι και το δέναμε μ’ ένα σκοινί, το καημένο το σκαφάκι που είναι τόσο ήσυχο πήγανε και το δέσανε με 2 οι χαζοί…

Τέλος πάντων σ’ αφήνω γιατί έχω και το άρμεγμα να τελειώσω.

Ανώνυμος είπε...

καλά ταξίδια! καλές βουτιές να προσέχετε μόνο, γιατί σε κάτι τέτοια μέρη συχνάζουν διάφοροι περίεργοι τύπου που διακινούν διάφορα προιόντα..........ελπίζω κάποια στιγμή να καταφέρετε να έρθετε προς ανατολικό αιγαίο........

GrBase είπε...

@Ανώνυμος 23 Ιουν 2008 11:48:00 πμ

Ευχαριστώ για τις ευχές. Έχω υπόψη μου τα παιχνίδια που παίζονται κατά περιόδους και πιστεύω ότι κανείς δεν μπορεί να πει ότι ξέρει σίγουρα ν' αποφεύγει τις ... κακοτοπιές :-)

Ανατολικό Αιγαίο; ... Πιό συγκεκριμένα;