6/6/08

ΘΑΛΑΣΣΑ-ΑΝΘΡΩΠΟΣ-ΚΑΤΑΔΥΣΗ

ΘΑΛΑΣΣΑ
Υπάρχει μια πανέμορφη "μοιραία γυναίκα", απλή, αλλά και γεμάτη μυστήριο. Γυναίκα της διπλανής πόρτας αλλά και απρόβλεπτη. Πολλά λέγονται και γράφονται για αυτήν, αλλά κανένας δεν τολμά να πει ότι την γνωρίζει. Μια γυναίκα που ανταμείβει τους "εραστές" της και τιμωρεί τους "ασεβείς", που δίνει σε όσους και όσες το επιθυμούν την θηλυκή της γοητεία και γνώση.
Όποιος την γνωρίσει, τον σημαδεύει ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ, με ένα πανέμορφο σημάδι στην ψυχή....

Ένας από τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να μυηθεί κάποιος στα μυστικά και στα μυστήριά της, είναι η κατάδυση. Ένας απλός και ωραίος τρόπος να γευτούν οι στερημένοι από την φύση άνθρωποι μέρος από τον κόσμο και την χαρά της γυναίκας αυτής, που δεν είναι άλλη από τη ΘΑΛΑΣΣΑ. Κοιτάξτε μέσα στο μπλε της ματιάς της και νιώστε την αύρα της ανάσας της στο πρόσωπό σας. Ανοίξτε τ’ αυτιά σας και δώστε προσοχή στα ερωτόλογα που ψιθυρίζει σε όλους τους εραστές της. Μην πέσετε όμως στην παγίδα να την διεκδικήσετε. Δεν ανήκει στους εραστές της απλά αυτοί είναι που της ανήκουν.
Πλαγιάζει με πολλούς αλλά κοιμάται ΠΑΝΤΑ μόνη της.

Αφεθείτε στο κάλεσμα και γίνετε ένα μαζί της σε μια σχέση αμιγώς ερωτική...
...σε ένα ταξίδι στο “ΕΣΩ ΔΙΑΣΤΗΜΑ” τούτου του πλανήτη.

ΑΝΘΡΩΠΟΣ
Το κύριο συστατικό του ανθρώπινου σώματος είναι νερό. Το νερό καλύπτει τα 2/3 του πλανήτη. Η ζωή προήλθε από τη θάλασσα. Σωστά;
Είσαστε σίγουροι ότι ο κυρίαρχος του πλανήτη είναι ο άνθρωπος ή κι αν είναι, βρίσκεται στη σωστή πλευρά του πλανήτη; Ίσως σε πολλούς να φανούν “αστείες” αυτές μου οι κουβέντες αλλά φίλοι μου εγώ προσωπικά δεν είμαι σίγουρος.
Είναι τα θηλαστικά της θάλασσας συγγενείς μας τελικά; Θα μπορούσε στην εξελικτική πορεία του ανθρώπινου είδους να είμαστε δελφίνια που για κάποιο λόγο βγήκαμε από τη θάλασσα και γίναμε άνθρωποι ή τα δελφίνια είναι άνθρωποι που κατάλαβαν το λάθος τους και επέστρεψαν στη θάλασσα;
Πριν σκεφτείτε τα κλασσικά ……τι σου είναι ο άνθρωπος……..από τη μια στιγμή στην άλλη….. μα χτες που μιλήσαμε ήταν μια χαρά ….. να σας ενημερώσω ότι απλά προσπαθώ να κατανοήσω τι είναι τελικά αυτό που σπρώχνει τον άνθρωπο προς το υγρό στοιχείο. Ποιος είναι αυτό ο δεσμός ανάμεσα σε μας και τα δελφίνια. Ίσως να είναι μια σχέση φιλική και συγγενική που την θυμόνται τα κύτταρά μας και εμείς αδυνατούμε να συνειδητοποιήσουμε.

Ποιος είναι σίγουρος ότι αυτά που μαθαίνει κάθε μέρα δεν τα ήξερε ήδη και απλά βρήκε τον τρόπο να τα φέρει την επιφάνεια ;

ΚΑΤΑΔΥΣΗ
Πιστεύω να έχετε βγάλει ήδη τα συμπεράσματά σας για το τι μπορεί να είναι η κατάδυση για τον άνθρωπο αλλά ας το δούμε πιο πρακτικά το θέμα.
  • Ας επιστρέψουμε εκεί που ξεκίνησε ο καθένας μας τη ζωή του, στη μήτρα της γυναίκας που κυοφόρησε την ύπαρξή μας.
  • Ας μεγαλώσουμε το δοχείο του αμνιακού υγρού και ας το κάνουμε θάλασσα.
  • Ας γίνουμε από έμβρυα αυτοδύτες.
  • Αιωρούμαστε σ’ ένα υγρό με τον ίδιο τρόπο. Ο ομφάλιος λώρος που μας δένει με την αναπνοή είναι μια αναπνευστική συσκευή που μας παρέχει αέρα. Κινούμαστε και στις τρεις διαστάσεις λόγω της δραματικής μείωσης της βαρύτητας – δεν αποκλείεται βέβαια το μυστικό της μετακίνησης στη τέταρτη διάσταση του χρόνου να κρύβεται στα βάθη της θάλασσας αλλά μέχρι να το βρούμε ας αρκεστούμε σε τρισδιάστατες βόλτες.
  • Ας βάλουμε τώρα λίγη περιπέτεια , την πρόκληση για το άγνωστο, τη δίψα για το καινούργιο και έχουμε χαρτογραφήσει την έννοια της κατάδυσης.
Τολμήστε το, ανοίξτε αυτή τη μαγική πόρτα ενός νέου κόσμου που στην πραγματικότητα είναι πιο παλιός από την ύπαρξη του ανθρώπινου είδους.
Αν πάλι είστε επηρεασμένοι από τα “σαγόνια του καρχαρία” και ανατριχιάζετε στο διάβασμα αυτού κειμένου, ... τι να σας πω; ... συνεχίστε να βλέπετε τηλεόραση .....

buzz it!

3 σχόλια:

tzonakos είπε...

Η θάλασσα ειναι -πάντα ήταν- μια μεγάλη μου αγάπη.
Ξέρω οτι οφείλω να τη σέβομαι και να την αγαπώ για να μου ανταποδώσει αυτο που πρέπει ετσι όπως μόνο αυτη ξέρει.
Τα καλοκαίρια με τη μάσκα και αναπνευστήρα πρνάω ώρες χαζεύοντας την μαγεία του βυθού και λυπάμαι που δεν μπορώ να κάνω κατάδυση.
Μου αρκεί ομως !
Βγαίνω με ενα χαμόγελο νααα !
Ποια τηλεόραση ; χαχα αστεία λες.
Ολο αυτο το μπλε και η ζωή μέσα του δεν εχει κάτι ισάξιο σε μεγαλείο.

GrBase είπε...

@tzonakos
Δεν μπορείς να κάνεις κατάδυση ή δεν ξέρεις να κάνεις κατάδυση;

Αν δεν ξέρεις ... μπορείς να μάθεις!!

Αν υπάρχουν λόγοι υγείας τότε αλλάζει το πράγμα :-(

Εσύ σε πoια κατηγορία είσαι;

tzonakos είπε...

Δεν επιτρέπεται να ρισκάρω να καταδυθώ γιατι θα αποκτήσω συγκεκριμένο πρόβλημα υγείας.
Κρίμα γιατι μου αρέσει πολύ μεσα στη θάλασσα.
Απο τα λίγα που ξέρω, και υγιής να ειναι κάποιος, πάλι πρέπει να τηρεί κανόνες και να προσέχει με τις καταδύσεις.