24/6/08

Εις μνήμην Νίκου Σεργιανόπουλου

Πρώτα απ’ ‘όλα να ξεκαθαρίσω ότι ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΙΠΟΤΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΛΙΚΑΡΙ που πήγε αδίκως απ’ ανθρώπινο χέρι.
Ευγενική φυσιογνωμία έδειχνε, με χαμόγελο και μελαγχολικά μάτια. Χαμηλών τόνων και με ευγενικό λόγο. Εύχομαι να αναπαυθεί εκεί που πήγε, γιατί απ’ ότι κατάλαβα το τράβαγε το ζόρι του στην παρούσα διάσταση που συνεχίζουμε εμείς οι υπόλοιποι.

Εκνευρίζομαι αφάνταστα όμως με όλη αυτή την υστερία που επικράτησε μετά την δολοφονία του. Όλοι αυτοί οι όψιμοι αγαπησιάρηδες που μας βομβαρδίζουν καθημερινά με λεπτομέρειες για το fun club του, μέχρι λεπτομέρειες για το πώς επέλεγε περιστασιακούς συντρόφους. Ε Λ Ε Ο Σ !!!!!

Μέχρι και σε διαδήλωση κατέβηκε ο απλός όχλος παρακινούμενος από τα ΜΜΕ και κάποια blogs. Κλάματα και υστερίες για κάποιον που τον έκαναν «φίλο» τους μέσα από τις σειρές της τηλεόρασης.
Για τον ειδικό φρουρό που πυροβολήθηκε στο κεφάλι από χασισέμπορους και τον παράτησε η πολιτεία στο έλεος της τύχης του δεν είδα καμιά κινητοποίηση από τον …όχλο ….. Γιατί τέτοια υποκρισία;
Ο δολοφόνος του Σεργιανόπουλου τον σκότωσε μια φορά και τέλος. Τα ΜΜΕ και ο όχλος τον σκοτώνουν κάθε μέρα με χιλιάδες τρόπους. Προσβάλουν την νοημοσύνη και το περί δικαίου αίσθημα του κάθε σοβαρού Έλληνα πολίτη.

Προς όλους αυτούς που φωνάζουν και κλαίνε πάνω από τις φωτογραφίες του αδικοχαμένου παλικαριού στα πεζοδρόμια και στα αυτοσχέδια μνημόσυνα θέλω να θέσω ένα ερώτημα και μόνο …..
Δεν θέλω με την παρακάτω ερώτηση να αμαυρώσω το όνομα του συχωρεμένου γιατί πιστεύω ότι είναι δικαίωμα του καθενός να επιλέγει τι θα κάνει στην προσωπική του ζωή και εξάλλου ο άτυχος ηθοποιός στον εαυτό του έκανε κακό με τις επιλογές του, αλλά δεν αντέχω άλλο την υποκρισία στην οποία κολυμπάω με αφορμή την δολοφονία του.
















Θα αφήνατε το παιδί σας να συναναστρέφεται έναν ομοφυλόφιλο χρήστη ναρκωτικών ο οποίος ψωνίζει επ’ αμοιβή αλλοδαπούς από τις πλατείες για το πήδημα μιας νύχτας;
Πηγή φωτογραφιών: Espresso

buzz it!

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Έχεις απόλυτο δίκιο και συμφωνώ μαζί σου πέρα ως πέρα, αλλά μήπως είναι η πρώτη φορά που άνοιξες την τηλεόρασή σου; Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Οι δημοσιογράφοι είναι σαν τα βαμπίρ. Χώνουν τους κυνόδοντες στο λαιμό σου και ρουφάνε μέχρι που να μη σου μείνει ούτε σταγόνα αίμα. Γιατί αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να επιβιώσουνε.
Επ΄ ευκαιρία, για ένα σχετικό άρθρο, δες στο http://www.panosnotes.blogspot.com

GrBase είπε...

@souzana
Ο εκνευρισμός μου δεν είναι τόσο για την TV γιατί όπως σωστά λες ... πάντα τα ίδια χάλια είχε.

Τα έχω πάρει με τους συνΈλληνες που άγονται και φέρονται, που επιτρέπουν στα ΜΜΕ να τους διαμορφώσουν εκτός από άποψη και ...ΗΘΟΣ ...
Του κώλου είναι βέβαια η ηθική που προβάλλουν γιατί οι κλαίγοντες πρώτοι θα σταύρωναν τον Νίκο Σεργιανόπουλο για τις επιλογές του στη προσωπική του ζωή.

Ποτέ δεν άγγιξε τον όχλο η μελαγχολία της ιδιαιτερότητας.

Ανώνυμος είπε...

Γενικά το παιδί σου δεν επιτρέπεται να το αφήνεις να συναναστρέφεται οτιδήποτε αυτοκαταστροφικό.
Πόσο μάλλον, να το χει για πρότυπο ζωής.
Συμφωνώ απολύτως μαζί σου και σε ότι αναφέρεις στο post.
Φιλιά κοραλένια για ένα καλό βράδυ!

tzonakos είπε...

Χρειάζεται να δει κανείς και την άλλη πλευρά του νομίσματος.
Τα κανάλια σχεδόν τον αγιοποίησαν.
Και καλά απο φόβο μην δείξουν ασεβείς στην μνήμη δολοφονηθέντος αποφεύγουν διακριτικά να τονίζουν το τι ζωή έκανε ο σχωρεμένος.
Ξέρουν καλά οτι θα χάσουν θεατές ( κατίνες ) επειδή αυτες θα εισπράξουν οτι το α - κανάλι υπονοεί οτι "καλα να πάθει".

Το φονικό παραμένει φονικό, ο δράστης ασύλληπτος και το θύμα δεν μπορεί καθημερινά να το πιάνουν τα κανάλια και να βγάζουν ακροαματικότητες επάνω του !
Μα ειναι απογοητευτικό το επίπεδο κάποιων ....

GrBase είπε...

@zanzibar
Συμφωνώ κι εγώ με όσα ... συμφώνησες :-)
Την επόμενη φορά καλό θα ήταν να διαφωνήσεις για να έχουμε κάτι να γράφουμε :-)

Φιλιά κι από μένα ... άντε κι ένα λουλουδάκι ξαπλωτό ...
==<====<@

GrBase είπε...

@tzonakos
Το επίπεδο που αναφέρεις φίλε tzonako θα μπορούσε να αποτελέσει και ορισμό του … πάτου, αν και καμία φορά σκέφτομαι ότι το βαρέλι της μαλακίας που τους δέρνει είναι χωρίς πάτο.

tzonakos είπε...

Oσο για τον πάτο, σωστό ! Ξαναπες το !

Μπουρμπουλήθρα είπε...

Καλα τα λες αλλα το εγκριτο δελτιο ειδησεων του ΣΤΑΡ ακομη παιζει λυπητερα βιντεακια με τραγουδια της Αλεξιου για χαλι. Ελεος. Οκ, να συλλυπηθουμε την οικογενεια του ανθρωπου, να στενοχωρηθουμε για την απωλεια του αλλα ποσο ποια? Ελπιζω τα μακαβρια αφιερματα να σταματησουν συντομα και να μην θυσιασουν αλλο τη μνημη αυτου του ανθρωπου για τα νουμερα και τις διαφημισεις.

GrBase είπε...

@Μπουρμπουλήθρα . Καλώς ήρθες στη γειτονιά :-)
Καλά τα λες κι εσύ αλλά υπάρχει μια μικρή λεπτομέρεια που κατ’ εμέ κάνει και τη διαφορά. Το κάθε STAR κάνει τη δουλειά του …. δηλαδή δημιουργεί θέματα για την τηλεθέαση που θα του αποφέρουν χρήμα χωρίς δυστυχώς να ψάχνει για ήθος και σοβαρότητα.
Ο απλός Έλληνας που γίνεται κοπάδι και καταντάει όχλος τι έχει να κερδίσει; Τίποτα δεν κερδίζουν πέρα από το να εντάσσονται σ’ ένα κοπάδι χάνοντας όμως την αξιοπρέπειά τους.
Εγώ προσωπικά δεν κατηγορώ τα ΜΜΕ πλέον … κατηγορώ ευθέως το ΜΑΛΑΚΑ που τσιμπάει και αντί να διαδηλώσει για την φτώχεια, την ανεργία, την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τόσα άλλα προβλήματα κατεβαίνει στο πεζοδρόμιο να κάνει αυτοσχέδιο μνημόσυνο για κάποιον που δολοφονήθηκε.

Δεν διαφωνώ, σε κανέναν δεν αξίζει τέτοια τύχη αλλά πόσοι χάνουν την ζωή τους κάθε Σαββατοκύριακο στους Ελληνικούς κωλόδρομους; Λές να τους αξίζει αυτή η τύχη; Ποιος κατέβηκε όμως να διαδηλώσει και να πάρει τους δρόμους να τους κάνει μνημόσυνο;

Και για να μην μακρηγορώ … θα ήμουν περήφανος που είμαι Έλληνας αν με αφορμή την δολοφονία του Σεργιανόπουλου κατέβαιναν στο δρόμο να φωνάξουν για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων. Αντ’ αυτού … ντρέπομαι με όλη την υποκρισία που υποβόσκει ασυνείδητα μέσα μας.