12/6/08

Δικαίωση για την ομάδα ΒΑΝ;

Διαβάζω στο zougla.gr ότι η Ιαπωνική Ακαδημία Επιστημών επιβεβαιώνει την πρόβλεψη του Π. Βαρώτσου για το σεισμό που κούνησε την Ηλεία και Αχαΐα.

Παραθέτω το Link χωρίς δικά μου σχόλια ...προς το παρόν .....

buzz it!

5 σχόλια:

hono-gr είπε...

Malakies Prognwsh seismwn den einai akoma efikth Gia ta fraga malwnoun...

GrBase είπε...

@hono-gr
Θα συμφωνήσω μαζί σου, η πρόγνωση των σεισμών δεν έχει καμία σχέση με την πρόγνωση του καιρού. Επειδή όμως είναι μια ερευνητική προσπάθεια που μπορεί να δώσει κάποια αποτελέσματα μακροπρόθεσμα αποφεύγω να απαξιώσω το όλο θέμα κάτω από την ταμπέλα «ΜΑΛΑΚΙΕΣ».
Σίγουρα υπάρχει φαγωμάρα για τα φράγκα και πιστεύω ότι η πολιτεία φέρει τη μεγαλύτερη ευθύνη, γιατί στο πεδίο της έρευνας δίνουνε ψίχουλα και τα διεκδικούν αρκετές ερευνητικές ομάδες με τα γνωστά αποτελέσματα …

spyros1000 είπε...

ΜΑ ΚΑΛΑ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΟΤΑΝ ΣΟΥ ΛΕΕΙ,ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ,ΣΕ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ Η ΑΚΤΙΝΑ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ 500ΧΛΜ...
ΧΑΙΡΩ ΠΟΛΥ ΡΕ ΚΑΡΝΑΒΑΛΕΓΚΟ...

GrBase είπε...

@spyros1000
Όπως γράφω παραπάνω η πρόβλεψη του σεισμού δεν έχει την ακρίβεια της πρόβλεψης του καιρού. Αλλά και με τον καιρό κάποτε οι επιστήμονες έκαναν περισσότερα λάθη απ’ ότι σήμερα και ακόμα και σήμερα δεν είναι πάντα ακριβείς στις προβλέψεις τους.
ΟΛΟΙ ΟΜΩΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΟΜΑΣΤΕ την πρόβλεψη του καιρού γιατί έχει γίνει πολύ αξιόπιστη.
Ελπίζοντας ότι και με τους σεισμούς κάποτε στο μέλλον θα πετύχουμε κάτι ανάλογο δεν απαξιώνω την έρευνα που γίνεται σήμερα και είμαι υπέρ του τα χρηματοδοτηθεί και να συνεχιστεί.
Εξάλλου η «πρόβλεψη» δεν αφορά τους πολίτες αφορά την πολιτεία. Η πολιτεία θα πρέπει να ενημερώνεται για τυχόν τέτοιου είδους προβλέψεις ώστε να λάβει μέτρα και όχι εμείς οι απλοί πολίτες που και θα πανικοβληθούμε και θα υπερβάλλουμε στις αντιδράσεις μας.

Για παράδειγμα: Αν υπήρχε συνεργασία πολιτείας και ομάδας ΒΑΝ, θα μπορούσε το νοσοκομείο ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ της Πάτρας να είχε εκκενωθεί προληπτικά, από τις 30 του Μάη γιατί ήξεραν ότι έχει χτιστεί το 59 (νομίζω) και έχει προβλήματα στη θεμελίωσή του και όχι 4 μέρες μετά το σεισμό όπως τελικά έγινε.

Ανώνυμος είπε...

Tο θέμα αυτό το έχουμε συζητήσει εκτενώς αν θυμάσαι κόουτς.
Κατ'αρχήν hono-gr με την νοοτροπία που βγάζει το μήνυμά σου,συνταυτίζονται ένα κάρο 'πρωθυπουργοί' και 'καθηγητές' ενίοτε και 'προπονητές' Έλληνες καφενόβιοι που κατηγορούν τους πάντες και τα πάντα οτι τα παίρνουν και έχουν βολευτεί στο ωραίο τους παραμύθι.
Δεν ξέρω αν αυτά που λές τα λές από πείρα στον τομέα της γεωφυσικής ή από γνώσεις περιοδικού,όμως όπως και νά'χει η προσπάθεια του ΒΑΝ για μένα είναι μια από τις πιο σοβαρές προσπάθειες που έχει επιδείξει η Ελληνική και εν γένει η επιστήμη για την κατανόηση της φύσης σε συνδυασμό με τον κοινωνικό της ρόλο.
Επειδή τυχαίνει να έχω τον Βαρώτσο υπεύθυνο στα εργαστήρια (είμαι φοιτητής φυσικής) ξέρω οτι ο άνθρωπος είναι σοβαρός ,και δεν πιστεύω ούτε οτι 'τρώει΄ λεφτά από το δημόσιο ούτε οτι παραμυθιάζει τον κόσμο.Κάνει την δουλεία του και την παρουσιάζει.
Τώρα ,ως προς την πρόγνωση των σεισμών εγώ νομίζω οτι είναι ένα πεδίο έρευνας το οποίο έχει ενδιαφέρον και πιστεύω οτι μπορεί να αποδόσει καρπούς .
Το γεγονός όμως οτι ο Βαρώτσος δεν δίνει την έρευνά του στο αστεροσκοπείο παρ'ότι ο Παπαδόπουλος του την έχει ζητήσει επανειλημμένα μου εγείρει ερωτηματικά.
Ερωτηματικά ως προς το τί έχει μεσολαβήσει και έχει προκαλέσει αυτήν την άρνηση καθώς και τον λόγο που ο καθηγητής δεν παρουσιάζεται στα ΜΜΕ.
Επίσης έχει ακουστεί οτι ο Βαρώτσος έχει ανακοινώσει μόνο τα αποτελέσματα τα 'επιτυχημένα' της μεθόδου του ενώ τους σεισμούς στους οποίους έχει πέσει έξω τους έχει αποσιωπήσει.
Όποιος ξέρει τα γιατί στα τελευταία ερωτήματα θα ήθελα να με διαφωτίσει καθώς και αν υπάρχουν αρχεία εφημερίδων-ντοκουμέντα για το ιστορικό της ομάδας ΒΑΝ από το 80 και μετά διαθέσιμα θα ήθελα να τα διαβάσω.

KOUTSOUBILLA-MAN(Ksexasa ton $#%#$^meno ton kwdiko prosvashs:P)