8/8/08

First Call του ΚΩΛου

Στο blog του φίλου hackaday διάβασα μια καταγγελία των 180 εργαζομένων της εταιρίας First Call.

Η First Call είναι μια εταιρεία που προσφέρει υπηρεσίες «διαχείρισης ληξιπρόθεσμων οφειλών πελατών» σε τράπεζες. Δηλαδή είναι η εταιρία που θα σε κυνηγήσει αν δεν καλύψεις τα χρέη σου προς κάποια τράπεζα.
Εκτός του το ότι εκτελεί «θεάρεστο» έργο για όφελος της καημένης της τράπεζας, στο πλαίσιο του κυνηγητού, άρχισε να κυνηγά και τους υπαλλήλους της.
Μετράει το χρόνο εργασίας σε «ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟ» και «ΜΗ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟ».
Πιο αναλυτικά: ( οι λεπτομέρειες είναι από τον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ)
Οι εργαζόμενοι έχουν ως αντικείμενο εργασίας να ειδοποιούν τηλεφωνικά όσους χρωστάνε σε κάποιες επιχειρήσεις. Εάν ο εργαζόμενος μιλήσει απευθείας στον οφειλέτη, ο χρόνος τηλεφωνικής επικοινωνίας δεν μπορεί να υπερβαίνει τα πέντε λεπτά (οι χρόνοι είναι ενδεικτικοί), ενώ αν συνομιλεί με κάποιο πρόσωπο σχετικό προς τον οφειλέτη ο χρόνος μειώνεται στα τρία λεπτά. Κάθε επιπλέον χρόνος θεωρείται μη παραγωγικός!!!!!
Σαν «μη παραγωγικός» όμως θεωρείται και χρόνος κατά τον οποίο ο εργαζόμενος δεν παίρνει τηλέφωνο (όπως για παράδειγμα ο χρόνος που απαιτείται για να ανοίξει τον ηλεκτρονικό υπολογιστή ή γιατί πήγε στην τουαλέτα). Το παραπάνω σύστημα εφαρμόζεται σε διάφορες μορφές. Για παράδειγμα, υπάρχει σύστημα που δίνει τη δυνατότητα στην εργοδοσία να παρακολουθεί την τηλεφωνική συνομιλία του εργαζόμενου, ώστε να «αξιολογεί» τις ικανότητές του. Πρόκειται για ένα ανελέητο κυνήγι του χρόνου με θύμα τον εργαζόμενο, που εξαναγκάζεται να μην παίρνει ούτε ανάσα, αφού καλείται να αποδείξει ότι είναι «παραγωγικός» κάθε δευτερόλεπτο.
H εταιρεία εξήγησε ότι ο «μη παραγωγικός» χρόνος που καταμετρά σε κάθε εργαζόμενο θα πρέπει να αναπληρώνεται με ίσο χρόνο δουλειάς, διαφορετικά κάθε μήνα θα περικόπτεται ανάλογα ο μισθός του υπαλλήλου! Προς επικύρωση μάλιστα των παραπάνω, η εταιρεία, με εξώδικη ειδοποίηση, ενημέρωσε εργαζόμενη που αντέδρασε στις άθλιες μεθοδεύσεις ότι προχωράει σε περικοπή 200 ευρώ από το μισθό της, σε εφαρμογή του μέτρου για το «μη παραγωγικό χρόνο» και με τη δικαιολογία ότι καθυστερούσε στη δουλειά της.

Τελικά θα καταφέρουν να κάνουν ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΑΤΟΥΣ τους ψυχαναλυτές και τους ψυχιάτρους.
Αν είναι δυνατόν ένας εργαζόμενος να προσπαθεί κάθε δευτερόλεπτο του 8ώρου να αποδείξει ότι είναι παραγωγικός …. αν είναι δυνατόν να παρακολουθείται η κάθε του κίνηση και κουβέντα από την επιχείρηση στην οποία εργάζεται…

Γαμώ την κατάντια μας γαμώ !!!!!!!

buzz it!

9 σχόλια:

tzonakos είπε...

Ηξερα οτι υπάρχουν τέτοιες εταιρείς "Κώλλ" που εκμεταλλεύονται ανθρώπους που εχουν ανάγκη απο δουλειά.
Αλλο δουλειά όμως κι άλλο ανελέητο κυνηγητό.
Το πόση ώρα θα ανασάνει δηλαδή να σου κοστίζει κιόλας !
Τι άλλο θα δούμε ;

Ο χρόνος ειναι χρήμα,
όχι ζωή κι ανάσα,
απάνθρωπο και κρίμα,
αφεντικό μπαγάσα !

Ανώνυμος είπε...

Το επόμενο βήμα για την εταιρεία είναι να κάνει στους εργαζόμενους ότι και κάτι επιχειρήσεις στην Ιαπωνία. Να τους βάλει πάμπερς για να μη χάνουν χρόνο πηγαίνοντας στην τουαλέτα.
Φιλί κοραλένιο!!
Υ.Γ. γύρισα grbase μου, είσαι καλά; κατάφερες να πας διακοπές;

tzonakos είπε...

θα ηθελα το e-mail σου ...

koutsoubilla-man είπε...

Μιλάμε για απάνθρωπες συνθήκες.
Όταν λοιπόν αυτοί οι υπάλληλοι στις εισπρακτικές παίρνουν τηλέφωνο στους οφειλέτες και τους βρίζουν κλπ κλπ ξέρουμε από που προέρχεται όλη αυτή η πίεση που βγαίνει προς τα έξω.Για μια ακόμα φορά το κεφάλαιο είναι υπεύθυνο για την στενοχώρια,τις δύσκολες συνθήκες ζωής και τα βάσανα του καθένα.

Ανώνυμος είπε...

Που είσαι καλέ;
Εχεις πάει διακοπές;
Τι μαύρη πέτρα πίσω σου είναι αυτή;
Άντε!!!
Μου λείπεις. Γύρνα.
Φιλί κοραλένιο στα μούτρα.

Ανώνυμος είπε...

Που είσαι βρε φίλε. Ζεις; Δώσε κανένα στίγμα. Αρχίζουμε και ανησυχούμε. Είπαμε να κάνεις βόλτες με το φουσκωτό αλλά εσύ μάλλον κάνεις κρουαζιέρα. Σου την είπα. Χεχεχεεχε!!!

gk είπε...

moy ta xoyn prixei apo th first call. tha toys skiso ton kol

Ανώνυμος είπε...

excellent submit, veгу informаtіvе.
I'm wondering why the opposite experts of this sector do not understand this. You should proceed your writing. I am sure, you have a huge readers' bаse alгeady!


Here іѕ my web-site - GSA Captcha breaker trial

Ανώνυμος είπε...

It's a pity you don't have a donate button!
I'd without a doubt donate to this superb blog! I suppose for now i'll settle foг bοok-marking and
adding your RSS feеd to my Google аccount.
I look forward to brаnd new updates anԁ wіll talk about this blοg with mу
Facebook group. Chаt soon!

Look аt my blog e?????ase?s a?t?????t?? ?essa??????