25/9/08

Απίστευτο !!!!!!

Λόγω δουλειάς ασχολούμαι με το διαδίκτυο πολλά χρόνια τώρα. Αρκετές φορές ταράχτηκα και ανησύχησα διαβάζοντας το τι μπορεί να κάνει ο «άνθρωπος» κρυμμένος πίσω από την ανωνυμία που σου προσφέρει ένα chat ή μια επικοινωνία που δεν σου επιτρέπει να ξέρεις και να βλέπεις τον συνομιλητή σου.
Διαβάζοντας όμως την παρακάτω αναφορά έμεινα …στήλη άλατος … σαν τη γυναίκα του Λωτ ένα πράμα.

Δύο παιδιά , αγόρι 16 ετών και κορίτσι 13 ετών γνωρίζονται μέσα από μια δημοφιλή ιστοσελίδα το MySpace. Κάπου που θα μπορούσε να μπει ο καθένας μας και το παιδί του καθένα μας. Υπάρχουν και ονόματα στην ιστορία.

Ο Josh Evans, 16 ετών, και η 13χρονη Megan Meier αρχίζουν να επικοινωνούν διαδικτυακά. Ο Josh της γράφει πως δεν πάει σχολείο αλλά εκπαιδεύεται στο σπίτι με ιδιαίτερα μαθήματα και πως δεν έχει τηλέφωνο γιατί δεν το είχαν εγκαταστήσει ακόμα. Άφησε δηλαδή μοναδικό τρόπο επικοινωνίας το διαδίκτυο.

Με τον καιρό το φλέρτ διαδέχεται την απλή επικοινωνία. Τι πιο φυσιολογικό για την ηλικία τους αλλά και για κάθε άνθρωπο που βρίσκει κάποιον του αντίθετου φύλου και κοντά στην ηλικία του και επικοινωνεί.
Η Megan χαρούμενη ετοιμάζει το πάρτι γενεθλίων της. Όταν, εντελώς ξαφνικά, ο 16χρονος αλλάζει και γίνεται επιθετικός, σαρκαστικός, τη βρίζει, και την κατηγορεί ότι είναι διπρόσωπη. Τι έκπληξη για ένα 13χρόνο κορίτσι που νιώθει ερωτευμένο;

Ο Josh είχε κρατήσει όλες τις συνομιλίες και δημοσιοποιεί τις εξομολογήσεις της, τα μυστικά της, τη ζωή της ολόκληρη και την αφήνει εκτεθειμένη σε κοινή «διαδικτυακή» θέα. Η Megan δεν αντέχει τον χλευασμό, τον διασυρμό από γνωστούς, γείτονες, συμμαθητές, φίλους.

Το τελευταίο μήνυμα του Josh έγραφε «Νομίζω ότι ο κόσμος θα είναι πολύ καλύτερος χωρίς εσένα» και το 13χρονο κοριτσάκι δεν άντεξε και κρεμάστηκε μέσα στην ντουλάπα του παιδικού της δωματίου.

Τρομαχτικό το story αλλά έχω ξαναδιαβάσει τέτοιες ιστορίες και δεν θα παρίστανα τη Σάρρα από αυτό το γεγονός μόνο του.

Το φρικαλέο της υπόθεσης είναι ότι ο 16χρονος Josh, ούτε 16χρονος ούτε Josh ήταν.

Ο υποτιθέμενος Josh ήταν μια γειτόνισσα της άτυχης μικρής που λεγόταν Lori Drew. Αυτή οδήγησε ψυχρά, συνειδητά, οργανωμένα τη μικρή σε θάνατο. Πρώτα κερδίζοντας την εμπιστοσύνη της, ύστερα διαπομπεύοντάς την και σπρώχνοντάς την στον πάτο: μέχρι να φτάσει στην αυτοκτονία, που ήταν και το τελικό ζητούμενο της αξιαγάπητης γειτόνισσας. .

Φρίξατε κι εσείς μαζί με μένα; Κάντε λίγο υπομονή γιατί θα γίνουμε όλοι Σάρρες και θα μαζεύουν τ’ αλάτια με το σάρωμα όταν μάθετε το ΓΙΑΤΙ το έκανε αυτό.

Η 47χρονη Lori είχε μια κόρη με την οποία η μικρή Megan ήταν κολλητές. Επειδή λοιπόν η Megan έκανε πέρα την κολλητή της η μητέρα – τέρας έστησε όλο αυτό το σκηνικό με υπομονή και επιμονή μέχρι τέλους. Το έκανε για να εκδικηθεί την απόρριψη της κόρης της.
Εδώ είναι που κολλάει η στήλη άλατος που έλεγα.

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ .. η κορυφή της τροφικής αλυσίδας … ο κυρίαρχος του πλανήτη … είναι όταν το θέλει το πιο άγριο και αιμοβόρο θηρίο της φύσης.

buzz it!

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Kala h megan den eixe patera na parei o diaolos kai thn geitonissa kai olo ths to soi?

Koutsoubilaman

GrBase είπε...

@Koutsoubilaman

Είχε και μητέρα και πατέρα, μόνο που πλέον, στον πολιτισμένο κόσμο μας, η αυτοδικία ΔΕΝ προτείνεται .....

Ανώνυμος είπε...

Edw diafwnw.
An kanane kati tetoio sto paidi sou,tha perimenes apo to dikasthrio na drasei? Egw oxi..

Koutsoubillaman

GrBase είπε...

@Koutsoubillaman

Αν κάνανε κάτι τέτοιο στο παιδί μου με τον ίδιο τρόπο, θα είχα μερίδιο συνενοχής.

Ότι έγινε δεν ήταν κάτι στιγμιαίο, πρέπει να διήρκεσε κάποιους μήνες και τίθεται θέμα ... Που ήταν οι γονείς της έφηβης όλο αυτό το διάστημα;

Δεν πίστευαν ότι η κόρη τους θα φλέρταρε; ...
...ότι θα ερωτευόταν;
....ότι θα μπορούσε να είχε ακόμα και σεξουαλική εμπειρία;

Τι σχέση είχαν με την κόρη τους ώστε η μικρή να τραβήξει όλο αυτό το λούκι και να μην τους πει μια κουβέντα; Αυτοί από μόνοι τους δεν πήραν χαμπάρι ότι κάτι τρέχει;
Δεν είμαστε άμοιροι ευθυνών οι γονείς όταν κάτι κακό συμβαίνει στα παιδιά μας.

Φίλε Koutsoubillaman είμαι εναντίον της αυτοδικίας ... υπάρχουν νόμοι και πρέπει να τηρούνται ... αν δεν τηρηθούν και ο φταίχτης την γλυτώσει, τότε δεν μου φταίει αυτός που έκανε το κακό αλλά αυτός που τον δίκασε.

Αν το σύστημα είναι τόσο σάπιο που δεν το εμπιστεύομαι τότε να σηκωθώ να φύγω … όχι να πάρω το νόμο στα χέρια μου.

Ποιος είμαι εγώ και ο καθένας από εμάς που μπορεί να νομίζει ότι ο ίδιος αποδίδει καλύτερα δικαιοσύνη από οποιονδήποτε άλλον; Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ δεν είναι εύκολη ... ας μην γίνουμε ο καθένας ο μας μια μικρή αιτία για την κατάλυσή της ...

Σε παραπέμπω στην καταδίκη του Σωκράτη που παρ’ ότι πίστευε ότι άδικα καταδικάστηκε, αρνήθηκε να δραπετεύσει όταν του το πρότειναν οι μαθητές του. Έκατσε ώριμα και συνειδητά και ήπιε το κώνειο ….. γιατί κακά τα ψέματα ...
όταν υπερασπίζεσαι κάτι και αυτό το κάτι σε καταδικάσει … και λάθος να κάνει ... πρέπει να το δεχτείς !!!!!!

Ανώνυμος είπε...

grbase συμφωνώ μαζί σου αλλά ο λαός έχει μαι σοφή παροιμία. "Μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μη λες". Τι εννοώ; Τώρα που είμαι έξω από το χορό συμφωνώ μαζί σου αλλά αν συμβεί κάτι στο παιδί μου θα θολώσω. Σε τέτοιες στιγμές δε μιλάει η λογική αλλά η ψυχολογία του καθενός. Καλό πράγμα η εγκράτεια αλλά δύσκολο να εφαρμοστεί όταν χρειάζεται. Ο άνθρωπος είναι βίαιο ζώο και αν δεν πάρει εκδίκηση με σκοπό να συμμετάσχει στα αντίποινα δεν ησυχάζει.

GrBase είπε...

@hackaday
Σειρά μου να συμφωνήσω μαζί σου.
Δεν ξέρω τι θα έκανα ... εν βρασμώ.
Ξέρω όμως τι θα ήθελα να κάνω τώρα που το σκέφτομαι στο ...εν ψυχρώ .. και μακριά από μας.

Μπορεί φίλε hackaday στη βράση που λέει ο λαός μας να έκανα τα χειρότερα από τον καθένα ... ατελής γαρ κι εγώ ... αλλά δεν μπορώ να υιοθετήσω την αυτοδικία σκεφτόμενος ψύχραιμα ... οφείλω να σεβαστώ την διαφωνία του Koutsoubilaman όπως οφείλω και να διαφωνήσω.

Ανώνυμος είπε...

Egw na sou pw thn alh8eia mou,exw idanikes sxeseis me tous dikous mou.
Par'ola ayta,otan hmouna 13-15 ekana grafitti gia thn 'kavla' kai den to metaniwnw oute stigmh.Par'ola ayta den to eipa apo thn prwth stigmh stous dikous mou-
(ston patera mou to eipa otan me piasane meta apo arketous mhnes-oxi astynomia,apla sta prasa:P)
Ayto oxi giati hmastan se apostash,alla giati thewrousa oti ekana kati diaforetiko,kati pou 'den tha katalavainan' oi dikoi mou.
H alh8eia vevaia einai oti fovomoun tis antidraseis tous an kai den exoun aplwsei pote xeri panw mou kai panta syzhtousame + to gegonos oti mia tetoia syzhthsh tha mporouse na shmatodothsei ena telos sthn peripeteia pou viwna opote evgaina vradi me ta filarakia mou na vapsoume.
Telos oxi giati tha me anagkazan alla giati sto vathos tou myalou mou hksera oti kapou xwlainan ta epixeirhmata mou..

Sthn telikh thelw na sou pw oti h psyxologia tou mesou efhvou einai kapoia pragmata na ta psilokryvei..
apo fovo isws,isws epeidh nomizei oti megalwse kai oti h zwh tou einai mono dikh tou (pragma to opoio ginetai stadiaka)
Opote nai,ontws oi goneis exoun ey8ynes ,alla mhn ta rixnoume ola ekei..

Kai nai, den exw thn polyteleia na empisteytw tous thesmous ,vlepontas ka8hmerina poso sapioi einai.
An mou apodeiksoun oti einai ikanoi na aponeimoun dikaiosynh,tote prwtos tha treksw se aytous.

Koutsoubillaman

GrBase είπε...

@Koutsoubillaman

Θα σου απαντήσω για την αυτοδικία με μια … υπόθεση :-)

Έστω Χ= ένας μεροκαματιάρης που σκοτώνεται από το πρωί μέχρι το βράδυ να θρέψει τα παιδάκια του, και Ψ= ένας έφηβος πιτσιρικάς που ασχολείται με «τοιχογραφήματα».

Πάει ο Ψ λοιπόν και κάνει τη μόστρα του σπιτιού του Χ ... κόσμημα ... με ένα απείρου κάλους και απίστευτης έμπνευσης γκράφιτι.

Ο Ψ το βλέπει την άλλη μέρα το πρωί και του έρχεται βουή ... δεν μπορεί να εκτιμήσει βλέπεις την τέχνη :-)

Έστω Μ=η γυναίκα του Χ, που του τρώει τη παναγία ... να βάψουμε το σπίτι ... δεν με νοιάζει αν δεν έχεις λεφτά ... αν ήσουνα μάγκας να το ‘πιανες το κωλόπαιδο που μας χάλασε τη μόστρα ... τέτοιος ανίκανος που είσαι θα μας βάψουνε και την κρεβατοκάμαρα ... και άλλα τέτοια χαριτωμένα.

Τελικά βάφει το σπίτι ο άγνωστος Χ για να ηρεμήσει από τη μέγαιρα.

Έστω Κ=koutsoubillaman σε έξαρση καλλιτεχνική που βρίσκει φρεσκοβαμμένο και καθαρό πεδίο για γκράφιτι. Βγάζει τα spray του και αρχίζει ... πσσσσσσσσσσσσ

Η μέγαιρα ξυπνάει ακούει το πσσσσσσσσσσ από το spay και σκουντάει το Χ.
Μ: Ξύπνα μαλάκα χάνει το πετρογκάζ ... κούγκι θα γίνουμε εδώ μέσα
Χ: Άσε με ρε γυναίκα, στις 6 πάω για δουλειά
Μ: Σήκω ρε άχρηστε θα σκοτωθούμε σου λέω ....

Τι να κάνει ο Χ, σηκώνεται και πάει στο πετρογκάζ. Η μπουκάλα δεν χάνει αλλά ακούει και αυτός το πσσσσσσσσσσ και κοιτάει από το παράθυρο

Παθαίνει υψηλού βαθμού ταπηροκρανίαση με αποχρώσες ενδείξεις διπλού εγκεφαλικού ... και αρχίζει να ψελλίζει ... Όχι ρε πούστη μου ... ένα κάρο λεφτά έδωσα να το βάψω ... θα με γαμήσει η χοντρή αν το δει ...

Χ: γυναίκα το κωλόπαιδο είναι και ξαναβάφει το τοίχο, θα πάρω τηλέφωνο την αστυνομία
Μ: Ναι ρε άχρηστε ... και τι θα του κάνει η αστυνομία ρε ηλίθιε; Αύριο θα τον αφήσουν και εσύ θα ξαναπληρώνεις το βάψιμο ... τίποτα δεν έχεις κάνει σωστό ... να βγεις έξω ρε χέστη και να του δείξεις ότι είσαι άντρας

Τρέχει ο Χ, παίρνει κι ένα στηλιάρι για να νιώθει σιγουριά και βγαίνει έξω.
Ο Κ τον παίρνει χαμπάρι και γίνεται ... πουλάκι.

Δεν τον προλαβαίνει ο Χ και αφού καταλαβαίνει ότι στα επόμενα δεύτερα έχει χάσει την κούρσα οριστικά του πετάει το στηλιάρι ... πάρτον κάτω τον koutsoubillaman με βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση.

Πιστεύεις ότι αποδόθηκε δικαιοσύνη;

Ανώνυμος είπε...

Oxi ,sigorua oxi.
Omws kserw oti an den tou petaksei to styliari kai apla ton piasei sta prasa kai ton gamostayrisei (h kallista ton travhksei kai mia fwtografia -GIA EKFOVISMO kai mono)
,o ekastote koutsoubillaman den prokeitai na ksanaplhsiasei se aktina 500 metrwn to spiti kai tha diadosei kai oti ekei zei enas 'trelos' pou einai agrios kai travaei fwto gia na tis steilei stous mpatsoys an kounhthw ksana;)

Ta panta koouts kata thn gnwmh mou eksartwntai apo thn proswpikothta tou anthrwpou ki oxi apo to systhma. Gia poio logo na parei thlefwno thn astynomia o merokamatiarhs otan mporei na dwsei mia ousiastika anaimakth lysh (ypo8etontas oti tha kanei ayto pou sou grafw parapanw).

H astynomia mporei na exei parenergeies allou typou ,dioti otan vgei o pitsirikas apo to aytoforo tha exei axti ton x-y merokamatiarh kai parolo pou den tha tou vapsei to spiti, tha piasei p.x. gkomena thn korh tou kai tha ths allaksei ton adoksasto gia na ton ekdikh8ei H tha tou xarakwsei to amaksi, h tha vrei enan tropo na tou thn kanei.
(Fysika mporei kai oxi)

Mesa apo ola auta thelw na sou katalhksw oti h klhsh ths astynomias den synepagetai kai lysh tou provlhmatos.
Prepei o idios na mpeis mesa sto provlhma,na skefteis tis synepeies na katanohseis ti ginetai kai meta na draseis.

An pame sto allo akro kai to kanoume Germania, an pesei enas katw ston dromo den tha treksoume na ton voh8hsoume giati 'ofeilei na yparxei as8enoforo poy frontizei gia ayta ta peristatika'
(Ayto einai gegonos..opws gegonos einai oti sth germania ontws yparxei asthenoforo pou kovei voltes gia ayta ta peristatika synexeia. Omws edw den eimaste germania...)

Egw sthn telikh tha empisteytw to kratos ,mono otan dw oti o epikefalhs ths ekastote yphresias einai swstos gia ta metra mou.
An paw ston diey8ynth tou astynomikou mou tmhmatos na tou kataggeilw ena vaporaki pou einai eksw apo to sxoleio tou giou mou kai ton piasw sta prasa na snifarei,pes mou se ti kratos kai se ti thesmous na xtyphsw thn porta..

(Pantws to paradeigmataki mou arese:P)

Koutsoubillaman

Ανώνυμος είπε...

Kai gia na oloklhrwsw kiolas, to graffitti einai lathos otan katastrathgeis thn periousia tou allou,omws den se peirazei kaneis an einai na to kaneis katw apo mia gefyra.
Epishs, to thema me tous thesmous kai to paradeigma me ton Swkrath exei na pei oti par'oti oi thesmoi htan sapioi,o Swkraths me to paradeigma tou edwse ena metro tou oti sto idaniko dhmokratiko politeyma POU AYTOS YPHRETOUSE,oxi POU ISXYE STHN A8HNA etsi prepei na dra o syneidhtos poliths.
Den phge paso stous thesmous ths A8hnas, ypedeikse me ton tropo tou pws prepei na einai h A8hna.
Efarmose dhladh tis arxes tou

koutsoubillaman