6/10/08

Κατακαημένες τράπεζες

Έγινε και το απίστευτο. Οι τράπεζες βρέθηκαν εκτεθειμένες.

Το κακό ξεκίνησε από το Αμέρικα (δεν περίμενα και τίποτα καλό απ’ αυτή τη χώρα) και μας πήρε και μας σήκωσε όλους και εδώ εις τας Ευρώπας.
Όσοι είχαν πάρει δάνειο από τις τράπεζες βρέθηκαν σε αδιέξοδο …. ΤΩΡΑ; … που θα πληρώνουν οι άμοιροι τις δόσεις; Ε;
Η αμερικανοκυβέρνηση βέβαια έσωσε τους δανειολήπτες βοηθώντας την τράπεζα … οπότε τώρα θα συνεχίσουν την αποπληρωμή των δανείων τους.
Λένε ότι το story ξεκινάει πριν καμιά 15ετία όταν οι αμερικάνικες τράπεζες άρχισαν να δίνουν στεγαστικά δάνεια με μόνη διαβεβαίωση την μισθοδοσία του καθενός. Όταν λοιπόν οι βιομηχανίες άρχισαν να την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια κατά china και Taiwan μεριά …. χιλιάδες κόσμου έμειναν άνεργοι … δεν πλήρωσαν .. και τους πήρε πίσω η τράπεζα τα σπίτια. Τα σπίτια αυτά έμειναν απούλητα γιατί ποιος να τα αγοράσει αφού δεν υπήρχαν money με συνέπεια να ξεμείνουν και οι τράπεζες από ρευστόν.
Οι Ευρωπαϊκές τράπεζες που είχαν επενδύσει χρησιμοποιώντας αμερικάνικα κεφάλαια βρέθηκαν προ εκπλήξεως όταν χάθηκαν τα κεφάλαια και ήρθε το καλό στην πόρτα μας.

ΤΟΚ ΤΟΚ …..
ποιος είναι; ….
Ο διάολος που θα σας πάρει και θα σας σηκώσει.

Αφού ο περισσότερος κόσμος είναι χρεωμένος στις τράπεζες και δεν έχει φράγκο ήρθε το αναπόφευκτό …..

Έτσι γίνεται … αρμέγεις αρμέγεις …. στέγνωσε η έρμη η κατσίκα και ψόφησε

buzz it!

5 σχόλια:

marianaonice είπε...

Εεε!! Όχι και κατακαημένες οι Τράπεζες!! Χαχαχα!!
Θα βρουν κατσίκες αυτές ν' αρμέξουν!
Άλλωστε σιγά μη τις αφήσουν τα κράτη να ...πεινάσουν! Ό,τι έκανε η αμερικάνικη κυβέρνηση, θα κάνουν και οι άλλες!
Βρίσκει τρόπους το κεφάλαιο, να ξελασπώσει, αλλοίμονο στους λαούς!
Γιατί την κρίση τους, αυτοί θα την πληρώσουν!!

tzonakos είπε...

Κοίτα, αυτη τη στιγμή στο ελληνικό Χρηματιστήριο τ απερισσότερα επενδυμένα χρήματα ειναι πάνω σε παράγωγα δηλαδη σε αέρα.
Παράδειγμα αγορά δικαιώματος αγοράς μετοχής ! Βάζεις λεφτά για να αγοράσεις ενα μελλοντικό δικαίωμα και όχι κατι χειροπιαστό.
Καταλαβαίνεις οτι επενδύουν σε αερα κι εκει βγάζουν κέρδη.
Το χρηματοπιστωτικό σύστημα εχει αφεθεί να γιγαντώνεται ως άλλη μαφία, μια νόμιμη μαφία.
Τα ακίνητα στην Ελλάδα ειναι μια τεράστια φούσκα.
Η οικονομία μας θα καταρρεύσει παρά τις ψεύτικες διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης που θέλει να ηρεμήσει την κατάσταση αφου σαφώς ο πανικός δεν βολεύει κανέναν.

Και το τραγικό :
Εδω στην Ελλάδα ιδιωτικοποιούν τις ΔΕΚΟ, Τράπεζες, λιμάνια κλπ.
Την ίδια ωρα στο Αμέρικα "κρατικοποιούν" τις ζημίες ιδιωτικών Τραπεζών.
Αντιλαμβάνεται κανείς οτι την πατήσανε οι Αλογογκούφηδες.
Ηδη μιλάνε για αύξηση επιτοκίων πιστωτικών καρτών εως και +2% και αύξηση επιτοκίων γενικά.
Μη χάσουν ουτε σεντ οι Τράπεζες !
Να βγάλουν κι άλλα πάνω σε ανθρώπους που δανείστηκαν και μάλιστα για αγορά κατοικίας.
Δηλ. χώθηκαν για να ψωνίσουν φούσκα.
Ουκ αν λάβεις παρα του μη έχοντος και αν λάβεις δεν θα μπορείς να πουλήσεις. Σε ποιόν ;
Πού συγκεντρώνονται τα χρήματα ;
Αυτος παιδια ειναι ο Γ' Παγκόσμιος Πόλεμος.
Σε αγοράζουν όσοι εχουν το χρήμα, σε κατακτούν χωρίς μπαμ και μπούμ.

Καλημερα.

GrBase είπε...

tzonakos με βρίσκεις σύμφωνο με όσα γράφεις. Έχει ξεκινήσει το κακό από παλιά. Οι «γάτοι» πάντα πουλάγανε αέρα και μάλιστα ακριβά. Οι εργάτες που παράγουν έργο πληρώνονται από τους «γάτους» πολύ φτηνά.
Ήρθε η ώρα οι γάτοι να φάνε τα γατοκέφαλά τους.
Στην Αμερική άρχισαν τα νταούλια …. 45χρονος στο Λος Άντζελες σκότωσε όλο του το σόι (σύζυγο, 3 παιδιά και την πεθερά του) και αυτοκτόνησε. Ο 45χρονος είχε ΜΒΑ στα οικονομικά και είχε μείνει άνεργος κάτι μήνες.
Οι «γάτοι» βλέπεις δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς τα κεκτημένα. Προτιμούν να μην ζήσουν καθόλου.

Θα διαφωνήσω με την marianaonice … ως προς το «θα βρουν κατσίκες ν’ αρμέξουν» γιατί απλά οι κατσίκες δεν έχουν άλλο γάλα … πάπαλα. Οι τράπεζες θα ξαναρχίσουν πάλι από την αρχή και εξαρτάται από τις κατσίκες αν θα ξαναπιαστούν κοροΐδο εκ νέου.

Επηρεασμένοι από ΜΜΕ και τον πλαστικό κόσμο που μας περιβάλλει σφάλουμε πιστεύοντας ότι όποιος δεν έχει πισίνα είναι δυστυχισμένος . Πιστεύω ότι πλούσιος δεν είναι αυτός που έχει πολλά λεφτά …. πραγματικά πλούσιος είναι αυτός που ΔΕΝ έχει ανάγκη τα λεφτά. Οι μισοί Έλληνες είναι ξεπουλημένοι στις τράπεζες για … καταναλωτικά αγαθά και μόνο. Αγοράζουν με κάρτες και δόσεις μπιχλιμπίδια της hitech μόδας που μας επιβάλλουν οι διαφημίσεις. Ξέρω οικογένειες που πεινάνε αλλά έχουν 42άρα plasma, 4 αυτοκίνητα, από 3 κινητά ο καθένας … και είναι χρεωμένες μέχρι το λαιμό.
Ήθελα να ‘ξερα ποιος νους εφεύρε τους όρους … εορτοδάνειο … διακοποδάνειο .. είναι δυνατόν να χρεώνεσαι για να κάνεις γλέντι το Πάσχα και τα Χριστούγεννα; … να δανείζεσαι για να πας διακοπές;
Οι τράπεζες μας έπρηξαν διαφημίζοντας ότι μ’ ένα τηλεφώνημα έχεις 10.000 ευρά στο χέρι και πρώτη δόση σ’ ένα χρόνο …... οι expertoκωτσόβολοι ότι με 10 ευρώ το μήνα αγοράζουμε το μισό μαγαζί και πρώτη δόση του χρόνου.
Ε!!! αυτός ο χρόνος ήρθε και πνιγήκαμε στα χρέη.

Μου έχουν λείψει οι μέρες που διασκέδαση ήταν 5-6 φίλοι στο σπίτι κάποιου απ’ όλους … και να κάνουν αυτό που κάνουμε εμείς τώρα … ανταλλαγή απόψεων και ιδεών. Ποτά και μεζέδες ρεφενέ και το γέλιο να είναι αυθόρμητο και ιδιόκτητο … δικό μας … κατά-δικό μας ….

marianaonice είπε...

@grbase πόσο δίκιο έχεις σε όλα, μα σε όλααα!!
Αυτό που λέει ο Τζονάκος ότι "Εδώ στην Ελλάδα ιδιωτικοποιούν τις ΔΕΚΟ, Τράπεζες, λιμάνια κλπ.
Την ίδια ωρα στο Αμέρικα "κρατικοποιούν" τις ζημίες ιδιωτικών Τραπεζών", είναι όντως αλήθεια! Και θα το επιχειρήσουν και εδώ!! Απλά όπως λες κάποια στιγμή και αυτό το γάλα θα στερέψει, αφού οι κατσίκες, που είμαστε πάντα μόνον εμείς, (και όχι οι έχοντες και κατέχοντες) θα έχουν στεγνώσει!!
Αυτό το παρτάκι ρεφενέ στα σπίτια μας, με αγαπημένους λίγους φίλους και καλό μεζέ, για κουβέντα και γλεντάκι πηγαίο και αυθεντικό, όσοι το επιδιώκουμε και το επιχειρούμε ακόμη, νομίζω ότι αγγίζουμε το πραγματικό νόημα αυτής της ζωής!!

Skouliki είπε...

τα καλα παλια μασουρια τα θυμασαι ?

αυτα θα κανω απο δω και περα

δεν ξερω γιατι αυτο η χωρα ολο και αυτοκαταστρεφεται ...

ισως αν στο μυαλο μας δεν ειχαμε την αρπαχτη ->μεταφορικη εννοια
να μπορουσαμε να σκεφτουμε πιο λογικα , παραγωγικα, επενδυτικα

καλημερα