9/1/09

Για Καλή Χρονιά

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.

Πήρα το θάρρος να κάνω ποδαρικό σε αναρτήσεις για το 2009 με μερικές σκέψεις για το μέλλον που χωρίς το παρελθόν δεν μπορεί παρά να ειναι πιο άγνωστο και πιο ομιχλώδες ακόμα.
Οσα είδαμε, μάθαμε, όσα συνέβησαν δείχνουν αναγκαστικά μιά κατεύθυνση.
Θες δε θες θα πάς ανάλογα με τις συνθήκες και τις περιστάσεις που συχνά τις διαμόρφωσαν άλλοι.
Αυτο που κάνει τη διαφορά ειναι το τι κάνεις, τι πράττεις για να διαμορφώσεις κι εσυ τις συνθήκες, να βοηθήσεις να ειναι ο δρόμος πιο βατός στους επόμενους κι αν προλάβεις, θα χαρείς κι εσυ που έκανες κάτι.
Η αδράνεια ειναι σαν βουβή συγκατάνευση σε απο άλλους διαμορφωμένες καταστάσεις που βλέποντάς σε να μην αντιδράς ίσως πάρουν θάρρος να προχωρήσουν και σε άλλα 'μέτρα' σε βάρος σου.
Η κουβέντα "εγω θα σώσω τον κόσμο ; " εχει ειπωθεί απο πολλούς και απο ακόμα περισσότερους ειναι στάση ζωής. Παθητικής φυσικά, μοιρολατρική αποδοχή και σύμπλευση με το "σύστημα" λες και αυτο δεν το διαμορφώνουν άνθρωποι αλλα ειναι κάτι θεϊκό, αυτόνομο και ανεξάρτητο.

Αν παραμένουμε αδρανείς τότε θα δούμε κόπους να χάνονται, άλλους να κοπιάζουν λίγο και να εχουν πολλά, άλλους να δυστυχούν και γέρους να ψάχνουν σε σκουπίδια για φαγητό.
Θα δούμε νέα παιδιά σε απόγνωση, και μεγάλους να έχουν πίσω τους μια ζωή κατεστραμμένη.
Αξίζει ;

Ευχή μου για την νέα χρονιά, να αλλάξει κάτι, κι αυτο δεν ειναι άλλο απο την νοοτροπία του κόσμου που αδιάφορα γυριζει το κεφάλι και γίνεται εσωστρεφής και αυτιστικός, αμέτοχος και άπραγος μένει με αμηχανία να ελπίζει σε τι ; Στο Λαχείο ;

buzz it!

4 σχόλια:

marianaonice είπε...

Καλή χρονιά κι από εδώ!!

Ναι η ευχή αυτή είναι η καλύτερη!
ανθρωπιά και ενδιαφέρον, αγάπη και αλληλεγγύη!!

molemou είπε...

kali xronia kai panta ugeia

hackaday είπε...

Καλή χρονιά με υγεί και ανθρωπιά. Σε προσωπικό επίπεδο σου εύχομαι πάντα τα καλύτερα και μια χρονιά γεμάτη νέες εμπειρίες.

hackaday είπε...

Που είσαι ρε φίλε? Πάλι χάθηκες. Δώσε ένα σήμα.