9/5/09

Σκανδαλόλοτζι

Σκάνδαλο ειναι οτιδήποτε αποκαλύπτεται ως κεραυνός εν αιθρία και εμπλέκονται σε αυτό πρόσωπα τα οποία ασκώντας κατάχρηση εξουσίας και αδιαφανείς διαδικασίες παρατυπούν, παρανομούν σε βάρος του συνόλου προς όφελος των ιδίων ή και μερίδας της οικονομικής και πολιτικής ζωής του τόπου.
Σκάνδαλο ακόμα ειναι η παράβαση του εκ λειτουργήματος εκπορευόμενου πλαισίου δράσης, όπως παράδειγμα παιδεραστές ιερείς.
Γενικότερα ως σκάνδαλο ειναι οτιδήποτε αντιβαίνει τους κανόνες που θέτουν οι νόμοι, η ηθική και η δεοντολογία που διέπουν μιά κοινωνία.
Με άλλα λόγια ακόμα, οταν οι Θεσμοί -με κεφαλαίο Θ- προσπερνώνται, αγνοούνται και αδυνατούν να λειτουργήσουν σωστά  επειδή ειτε ειναι ανεπαρκείς ειτε ειναι επαρκείς αλλα οι λειτουργοί των Θεσμών ειναι οι ίδιοι εμπλεκόμενοι σε σκάνδαλα, έχουμε σκανδαλολογία, ποινικοποίηση της ζωής μας και εκει ακριβώς ειναι που οφείλει ενα Κράτος να επέμβει αποφασιστικά.
Αυτο ακριβώς έχουμε δει να συμβαίνει, μόνο που το Κράτος ειναι ο ανώτατος Θεσμός και μοιραία ειναι και αυτό έρμαιο των διαθέσεων των λειτουργών του.
Η ερμηνεία των νόμων, η νομοθέτηση κατα το δοκούν και η πράξεις της εκάστοτε Κυβέρνησηυς σε εναν τόπο, συνιστούν ενα σύνολο απο δράσεις που συνθέτουν ενα Κράτος δημιουργικό, θετικό για τους πολίτες, θωρακισμένο απέναντι σε εχθρούς και ελπιδοφόρο για το αύριο.
Οτιδήποτε αντίθετο σε αυτο ειναι απλά άλλη μία τεράστια παρατυπία που σκοπό εχει συνήθως την πολιτική επιβίωση των κυβερνώντων με κάθε μέσο και παραμονή στην εξουσία πάση θυσία, δηλαδή άλλο ενα Σκάνδαλο.

Κι ερχομαι εγω ο απλός πολίτης που οφείλω 50 ευρω στην Εφορία και μου τα παίρνουν και με τόκο ενω αν μου χρωστούσε το Κράτος 50 ευρώ θα μου τα έδινε μετά απο 3 μήνες χωρίς τόκο.
Ειμαι εγω ο απλός πολίτης που δεν εχω ουσιαστικά Ασφάλιση γιατι το Κράτος δεν εχει καταβάλλει τα χρήματα που οφείλει στους γιατρούς και στους φαρμακοποιούς και πρέπει να τα πληρώγσω απο την τσέπη μου ενω οι κρατήσεις υπερ των Ταμείων κρατούνται κανονικά !
Ειμαι εγω ο απλός πολίτης που πρέπει να ζοριστώ κι άλλο επειδή το  Κράτος κάνει απανωτά ολέθρια σφάλματα στην Οικονομία, διαπλεκόμενο με πάσης φύσης μεγάλα κομμάτια της ζωής του τόπου όπως ΜΜΕ, Εκκλησία, Αστυνομία, Δικαιοσύνη.
Ειμαι εγω που θα κληθώ να τους ψηφίσω και πάλι και πρέπει να πάρω τρην ευθύνη γι αυτό που θα ψηφίσω απαιτώντας καλή λειτουργία του Κράτους υπέρ μου, σωστή λειτουργία θεσμών, διαφανείς διαδικασίες και γρήγορη και σωστή Δικαιοσύνη για όλους, χωρίς Ασυλίες και παρατυπίες.

Οταν το Κράτος ειναι πρώτο στην παραβατικότητα, πώς απαιτεί απο τους πολίτες του να ειναι νομότυποι και τίμιοι ; Πώς μπορεί ανερυθρίαστα να ζητεί ψήφο εμπιστοσύνης ; Πώς μπορεί να σταθεί ενα τέτοιο Κράτος σε μια σύγχρονη Ευρώπη και σε εναν Κόσμο που αλλάζει ;

buzz it!

11 σχόλια:

zoyzoy είπε...

Τζόνη τώρα που έκλεισε η Βουλή θα παραγραφούν λέει όλα τα αδικήματα των Βουλευτών!!
Αυτοί είναι ωραίοι δυό φορές καθαροί μια η "ασυλία" τώρα ήρθαν και οι ευρωεκλογές και καθάρισαν ούτε παραγγελία να τις είχαν!!
Μετά μου λές να ψηφίσω!!
Μωρέ κανένα γουρούνι να'χω και τη συνείδηση μου ήσυχη!!
Καλό ΣΒΚ!!

athinovio είπε...

οικονομική απεργία: να μην καταβληθεί καμμία εισφορά ή φόρος. Να τερματίσουν όλοι τις ασφαλίσεις και να παγώσουν τα δάνεια. Αναλήψεις και κλείσιμο όλων των λογαριασμών, αλλά ταυτόχρονα να αυξηθεί η κατανάλωση εγχώριων προιόντων και υπηρεσιών, στο μέγιστο δυνατό μέτρο.


Άμα είναι τα έρθει το τέλος, ας έρθει θεαματικά...

tzonakos είπε...

Σαν πολίτης μπορώ πράξω αδικήματα και αυτά να μου χαριστούν, να παραγραφούν ;

Δεν νομίζω.

Και μετά λέω στον κόσμο να ψηφίσει για να συμμετέχει και να μην ρίξει λευκό - άκυρο.
Αντε μετά να με πιστέψουν.

tzonakos είπε...

athinovio με ξεσήκωσες ομολογώ με το σχόλιό σου.
Αυτο θα ηταν το ιδανικό, μια τέτοια αντίδραση απο τον κόσμο, πως, όμως, να πείσεις χιλιάδες κακομοίρηδες που επιβιώνουν οριακά, να κάνουν κι άλλη θυσία ;
Εδω και χρόνια όλοι αισθανόμαστε οτι οι θυσίες μας πάνε χαμένες, οχι απο ανικανότητα των κυβερνώντων, αλλα αντίθετα, απο την ικανότητά τους να τρώνε αυτοί καλά κι εμεις χειρότερα !

Πλέον ο πολιτικός βίος οδηγείτει σε σίγουρο αδιέξοδο και όλοι ειμαστε τόσο δυσαρεστημένοι όσο δεν φανταζόμαστε ποτέ.

Πάντως ελάττωση σε πολυ χαμηλά επίπεδα των δοσοληψιών μας με Τράπεζες, μπορούμε να το κάνουμε άμεσα.

Dr_MAD είπε...

Ναι όμως για μένα...
σκάνδαλο είναι επίσης:

- το να κρύβουμε από την εφορία
- να σβήνουμε κλήσεις
- να βάζουμε βύσμα για καλή μετάθεση στο στρατό
- να προσπαθούμε να διοριστούμε με κάθε τρόπο στο Δημόσιο
- να πηγαίνουμε και σε 2ο γιατρό, γιατί του δημοσίου νοσοκομείου δε μας κάνει
- να στένουμε όλοι τα παιδιά μας φροντιστήριο στην Γ' Λυκείου
- να στέλνουμε όλοι τα παιδιά μας έξω να γίνουν γιατροί και οικονομολόγοι
- να μη θεωρούμε την αγροτική ή εργοστασιακή εργασία ως φυσιολογική εργασία
- να χρεώνουμε τις πιστωτικές μας, ξέροντας ότι δεν πρόκειται να τις αποπληρώσουμε άμεσα
- να παίρνουμε ανά 5 χρόνια καινούριο αμάξι
- να πετάμε σκουπίδια κάτω
- να πατάμε γκάζι στο πορτοκαλί
- να βρίζουμε στο τιμόνι
- να μη μιλάμε με τα παιδιά μας
- να βλέπουμε STAR
- να μην απαντάμε σε όλες τις καλημέρες

και άλλα πολλά

Ο Ελληνας είναι γεννημένος σκάνδαλο από μόνος του. Οπότε θα ψήφιζε σκάνδαλα και ας τα πετροβολούσε μετά. Θα τα ξαναψήφιζε.

tzonakos είπε...

Mε πέθανες βρε MAD, οχι οτι σε ειχα υποτιμήσει, το αντίθετο.
Μεκάνεις να θεωρώ παράλειψή μου να μην αναφέρω αυτα που γράφεις, αν και σκοπός μου ηταν να πώ τι ειναι γενικότερα σκάνδαλο απο την πλευρά αυτων που εχουν το μαχαίρι και το καρπούζι αν με πιάνεις.
Το σχόλιό σου θα ηθελα αν επιτρέπεις να το προσθέσω σε επόμενη ανάρτηση που θέλω να κάνω με το θέμα αυτό, δηλ. τι σκάνδαλα μικρά αλλα κατα εκατομμύρια, διαπράττουμε εμείς οι πολίτες.

...που μετά πάμε και ψηφίζουμε τους ίδιους γιατι δεν μας εχουν δώσει άλλη επιλογη.
Οχι δεν μας εχουν δώσει γιατι και ενα άλλο κόμμα να ψηφίσεις, πάλι αυτο αν δεν θωρακίσει τους θεσμούς και λειτουργήσει το ίδιο -εφ οσον ελθει στην εξουσία- μεσα σε αυτούς, πάλι θα κολυμπήσει με τους όρους που φτιάχτηκαν επι των προκατόχων τους.

marianaonice είπε...

ΤΖονάκο μου πήγαινε στη φίλη @Μερόπηνα δεις γιατί έκλεισαν τη Βουλή τα λαμόγια... μη βρίσω Κυριακάτικα!!!!

*Οταν το Κράτος ειναι πρώτο στην παραβατικότητα, πώς απαιτεί απο τους πολίτες του να ειναι νομότυποι και τίμιοι ; Πώς μπορεί ανερυθρίαστα να ζητεί ψήφο εμπιστοσύνης ; Πώς μπορεί να σταθεί ενα τέτοιο Κράτος σε μια σύγχρονη Ευρώπη και σε εναν Κόσμο που αλλάζει ;*

Ο Επίλογός σου είναι το σχόλιό μου!!
Τίποτε περισσότερο τίποτε λιγότερο!!!
Καλημέρα!!!

paramythou είπε...

Τώρα που έκλεισε το μαγαζί με του τριακόσιους,
σκανδαλόλοτζι τέλος!
Θα βάλουν και λίγο παραπάνω ποδόσφαιρο στην TV, κι έδεσε το σιρόπι. Τώρα θα προσέχουμε: Για παράδειγμα, θα διπλώνουμε την εφημερίδα, όπως μου περιγράφει ο μπαμπάς μου πως έκανε όταν ήταν παιδάκι. Κι όταν το ξέχναγε, έτρωγε και σφαλιάρα...

Dr_MAD είπε...

Αυτή είναι η μεγαλύτερη βλακεία Τζων. Οτι πέφτουμε στα ίδια και το ξέρουμε. Και ότι τα μικρά κόμματα έχουν νοοτροπία χαμένου (π.χ. ΚΚΕ που διακηρύσσει ότι ο κομμουνισμός μπορεί να εφαρμοστεί εν έτει 2009 στην Ελλάδα...). Μήπως να γίνει μια ολική αναδιάρθρωση στην πολιτική? Μήπως να πάμε και να ψηφίσουμε μικρούς έτσι για αντίδραση (κάτι τέτοιες σκέψεις με ζώνουν τελευταία, αλλά μόνο για Ευρωεκλογές που δεν είναι Εθνικές :P)

GrBase είπε...

Τυχαία πέρασα από το μαγαζί και βρήκα κόσμο :-)

Φίλε tzonakos σωστά τα λες …. και οι υπόλοιποι δηλαδή …. μια χαρά τα γράφετε ….
Athinovio σωστός και ευρηματικός ….
Mad ….. σωστός και ακριβοδίκαιος ….
Marianaonice ως συνήθως υπογράφει με το κυρίως νόημα …
Μαίρη Σάββα και zoyzoy …. Ρεαλιστική αντιμετώπιση και το συμπέρασμα ορθότατο ……

Μένω πάντως με την απορία ΠΟΙΟΙ τελικά ψηφίζουν σ’ αυτό το τόπο;
Το ΠΩΣ ψηφίζουν το βλέπω από τα αποτελέσματα ….

Το post και τα σχόλια προβάλλουν περίτρανα και το λόγο που εδώ και αρκετό καιρό έχω στερέψει από διάθεση … να γράφω ….. ΔΕΝ μου φτάνουν τα λόγια πλέον …

Είναι αδιανόητο για τη δική μου λογική Η ΠΑΡΑΓΡΑΦΗ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ …. Το ψήφισε το ΠΑΣΟΚ ….. το χρησιμοποιεί η ΝΔ … εμείς πάντα αναμένουμε τις εξελίξεις …που τελικά είναι οι ίδιες …..

Τι να γράψω λοιπόν;
Στέρεψε η διάθεση …. Να ξαναγράψω τα ίδια;

Απομονώνομαι και ξεχωρίζω τη θέση μου …..
…από το κράτος δικαίου ….
…την κοινωνία της πρόνοιας …..
…. το ασφαλιστικό της αναλγησίας και της αδιαφορίας ….
….. την εμετική τηλεόραση της χωματερής ….
….τη παράνομη χωματερή για την οποία πληρώνουμε πρόστιμο ….
… την πολιτική των πολιτικάντηδων …..

Ενόψει εκλογών … οι γνωστοί μου άρχισαν να σηκώνουν πάλι σημαιούλες …. ΠΑΣΟΚ ….ΝΔ … ν’ αλλάξει το σύστημα …λένε …. κι εγώ σταματάω να τους μιλάω … είναι το ποιο σοβαρό που μπορώ να κάνω ….

Θλίψη ….

Θέλω ένα σπίτι στη Γαύδο … να είμαι μακριά απ’ όλα … να μην μ’ αγγίζουν ούτε κατά λάθος ….
Σιγοτραγουδάω το …. θα πάω στη ζούγκλα με το Ταρζάν ….

Αει σιχτίρ ….βαρέθηκα ….

hackaday είπε...

Καλημέρα... Σκάνδαλο είναι το ελληνικό κοινοβούλιο από μόνο του...
αλλά και οι έλληνες είμαστε μαζόχες και μας αρέσει να σκανδαλιζόμαστε.... είναι στο DNA μας... αλλιώς δεν εξηγείται αυτή η εμμονή στην εκλογή των ίδιων...