27/3/08

Νικολουτσόπουλος ή Ιφιγένεια

Μετά από 12ωρη απολογία στον ανακριτή κρίθηκε προφυλακιστέος ο αυτοκτονικά ιδεαζόμενος εργατολόγος Χ. Νικολουτσόπουλος και πρέπει να απολογηθεί για τις κατηγορίες της απόπειρας εκβίασης από κοινού, παράβασης του νόμου περί προσωπικών δεδομένων από κοινού και συμμετοχή σε απόπειρα αυτοκτονίας από κοινού.

Το αξιοσημείωτο στην υπόθεση είναι η ανακοίνωση που εξέδωσαν οι δικηγόροι του.
Η ανακοίνωση λέει:
«Ο βαρέως ασθενών εντολέας μας κρίθηκε αδίκως προσωρινά κρατούμενος. Θυσιάστηκε ως Ιφιγένεια προκειμένου να άρει τις αμαρτίες τρίτων για τις οποίες δεν έχει ευθύνη. Επειδή, όμως, συνεχίζει να έχει εμπιστοσύνη στην δικαιοσύνη θα συνεχίσει την προσπάθειά του γιατί είναι αθώος. Κατέθεσε την αλήθεια διότι αυτή είναι ο μόνος σύμμαχός του, καθώς δεν μετείχε, ούτε μετέχει σε θολές συμφωνίες, ούτε προσπάθησε να διαστρεβλώσει την αλήθεια και την κοινή λογική όπως ήδη έχει γίνει σε αυτή την υπόθεση»
Καταλαβαίνω ότι η δουλειά του εκάστοτε δικηγόρου είναι να παρουσιάσει τον πελάτη του σαν αθώα περιστερά αλλά ρε παιδιά ήμαρτον ρε σεις ……

Ο Νικολουτσόπουλος,
  • ο κολλητός του Θέμου,
  • αυτός που μαζί με την Τσέκου γύρναγε στα κανάλια και τις εφημερίδες και ζητούσε και χρήματα για λογαριασμό της πελάτισσάς του,
  • αυτός που πριν τεθεί θέμα συμμετοχής του στο μπάχαλο Ζαχόπουλου αναρωτιόταν γιατί δεν τον καλεί ο εισαγγελέας,
  • αυτός που όταν ήρθε η στιγμή να τον καλέσει ο εισαγγελέας κλείστηκε στο νοσοκομείο και δεν έβγαινε με τίποτα ισχυριζόμενος ότι του ‘ρθε ένα αυτοκτονικό something και δεν έπρεπε να τον ζορίσουνε γιατί θα χόρευε το χορό του Ζαλόγγου
  • αυτός που είναι δικηγόρος και ήξερε από την αρχή σε τι μπλεκότανε

Ε!!! αυτός ο άνθρωπος σε ρόλο Ιφιγένειας παραπάει.

buzz it!

2 σχόλια:

taez2002 είπε...

Τοσα ξέρετε, τοσα λέτε...
Σας εχει μου φαίνεται συνεπάρει το ανθρωποκυνηγητο που εξελίσεται εις βάρος αυτου του ανθρώπου.
Και τώρα τι?
Εσεις είστε οι υποτιθέμενοι αδιαβλητοι απο το συστημα?
Εσείς είστε που αποκαλύπτετε τις πραγματικές διαστασεις των γεγονότων?
Θα έλεγα να κοιταχτείτε στον καθρέφτη και να σκεφτείτε για λίγο πόσο "ελέυθερα", "ανατρεπτικά" και "διαφορετικα" είναι αυτα που λέτε.
ο νοών νοείτω.

GrBase είπε...

Αγαπητέ taez2002
Είναι απορίας άξιον το ότι μιλάς στον πληθυντικό σαν να απευθύνεσαι σε πολλούς. Σε πληροφορώ ότι στον «Πανωλεθρίαμβο» ο διαχειριστής είναι ένας και μοναχικός. Οι απόψεις που καταγράφονται είναι απόψεις ενός ατόμου, οι δικές μου απόψεις.
Στο post μου σχολίασα τα λεγόμενα των δικηγόρων του Νικολουτσόπουλου σύμφωνα με τον τρόπο που με προέτρεψε η λογική μου και η ηθική μου. Δεν συμμετέχω σε κανένα ανθρωποκυνηγητό ούτε με συνεπαίρνει η ιδέα. Τουναντίον είναι αντίθετος σε κάθε είδους ανθρωποκυνηγητά.

Δεν προσπάθησα να καλύψω τις πραγματικές διαστάσεις των γεγονότων. Προσπάθησα να αντισταθώ στον εμπαιγμό της λογικής μου και επιμένω ότι παραπάει ο Νικολουτσόπουλος σε ρόλο Ιφιγένειας .

Ίσως να έχεις δίκιο και η πραγματικότητα να είναι ότι τον έβαλαν στο στόχαστρο και εφαρμόζουν το αρχαιοελληνικό ρηθέν «Δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται»,

ίσως να έχεις δίκιο και πραγματικά το σύστημα να τον διαβάλει

σε καμία περίπτωση όμως δεν πείθομαι ότι ένας δικηγόρος ανακατεύεται με τα πίτουρα χωρίς να ξέρει ότι θα φαγωθεί από τις κότες.

Φίλε taez2002 δεν χρειάζεται να κοιταχτώ στον καθρέφτη για να σκεφτώ, σκέφτομαι και χωρίς καθρέφτη και όσα έγραψα στο post μου είναι προϊόν σκέψης.

Ελπίζω οι δικηγόροι του Νικολουτσόπουλου να μην τον παρουσιάσουν στην επόμενη δήλωση τους σαν το Κοριτσάκι με τα σπίρτα.

Φιλικά GrBase