18/3/08

Του παράλογου ο λόγος και η αλόγιστη χρήση του

Έν αρχή ήν ο λόγος, μετά ήρθε ο παρά-λόγος και το πηδήξαμε το θέμα. Είναι αλήθεια ότι είναι δύσκολη η ζωή, αλλά έχουν ακριβύνει κι οι κηδείες ρε γαμώτο, ούτε να πεθάνει κανείς με αξιοπρέπεια δεν μπορεί αν δεν έχει φράγκα. Τέλος πάντων, ας ξαναγυρίσουμε στην αρχή και ας κάνουμε την ατμόσφαιρα πιο χαρούμενη. Όταν ο καλός Θεούλης έφτιαξε την ανθρώπινη ράτσα, της έδωσε το δικαίωμα της επιλογής και ευθύς άρχισαν τα παράλογα ……κατά τας γραφάς.
  • Παράλογο 1ο:
Η Εύα υποκινούμενη από τον όφη παρέσυρε τον Αδάμ στο προπατορικό αμάρτημα, το οποίο για άλλους είναι ότι έψησε τον μαλάκα να φάει ένα μήλο, αλλά η πεποίθηση της πλειοψηφίας του κόσμου είναι ότι προφανώς τον προκάλεσε και την πήδηξε και ο καλός Θεούλης την ψώνισε και τους απέπεμψε εκ του παραδείσου και τους τιμώρησε να πρέπει να σκίζονται στη δουλειά για να φάνε μια μπουκιά φαΐ. Δηλαδή τα άλλα ζώα που πηδιόνται ελεύθερα και κατά βούληση γιατί δεν τα τιμώρησε;
Θα μου πείτε ότι άφησε τη δύσκολή δουλειά της τιμωρίας των ζώων στον άνθρωπο, ο οποίος έκτοτε τα εξαφανίζει από προσώπου γης, αργά και σταθερά.
  • Παράλογο 2ο:
Υπολογίζοντας ότι στην πρώτη μορφή οικογένειας ( Αδάμ + Εύα + Κάιν + Άβελ ) ο Κάιν έφαγε τον Άβελ … στα Τρίκαλα? στα δυο στενά …. έχουμε βάσει στατιστικών ότι στον κόσμο:
  • ένα 50% έχει αμαρτήσει θανάσιμα
  • το 25% εκτελεί την ποινή του θανάτου
  • το υπόλοιπο 25% κάνει το θύμα
Με αυτά τα στατιστικά ….. κατά τας γραφάς πάντα …. έχουμε ένα μοντέλο που απορώ γιατί περιμένουμε προκοπή.
  • Παράλογο 3ο:
Το γυναικείο πρότυπο … κατά τας γραφάς πάντα … είναι η Παναγία (Παναγιά μου βόηθα κλπ) η οποία συνέλαβε χωρίς να αμαρτήσει. Αυτό αποτελεί πρότυπο σ’ ένα κόσμο που το κυρίως μέλημα είναι να αμαρτήσεις χωρίς να συλλάβεις, αν είναι δυνατόν τέτοια υποκρισία;
  • Παράλογο 4ο:
Το ανδρικό πρότυπο … κατά τας γραφάς πάντα …είναι ο Ιησούς … υιός της Παρθένου Μαρίας που πήγε σαν το σκυλί στ’ αμπέλι ……ανέραστος σα τη μάνα του - ξέρετε τώρα, Μαγδαληνές, Άγγελοι, πλυσίματα και αρώματα δεν μετράνε στο σκορ.
Εδώ δεν κάνω σχόλια γιατί δεν μου το επιτρέπει το επίπεδό μου.
  • Παράλογο 5ο:…και τελευταίο …δεν τελείωσαν τα παράλογα …απλά βαρέθηκα …
Συνοψίζοντας λοιπόν … απ’ όλες τις απλές παραπάνω φοβίες της ράτσας της ανθρώπινης έχουμε και λέμε ……
  • Ο Αδάμ, εκτός από σύζυγος ήταν και μητέρα της Εύας και παρασυρόμενος ΑΜΑΡΤΗΣΕ, (και να σκεφτείς ότι οι δικοί μας κάνανε τον Οιδίποδα τραγωδία), έκανε ένα γιο φονιά και κι είχε ένα γιο θύμα (50-50 δεν είναι άσχημο εδώ που τα λέμε)
  • Η παρθένα Παναγιά είχε ένα γιο παρθένο ( όχι στο ζώδιο) που μας δίδαξε την αγάπη που δεν περνάει μέσα από την ερωτική οδό αλλά από αυτήν που όταν σε χτυπάν στο ένα μάγουλο … γυρνάς και το άλλο (τελικά το Σαδο-Μαζο το βρίσκεις και κατά τας γραφάς ενίοτε …)
Ας μην απορούμε λοιπόν για την κατάντια ενός κόσμου που πρέπει να κουβαλάει τύψεις γιατί ό,τι του αρέσει, είναι αμάρτημα, ή απλώς παχαίνει.

ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΑΡΟΝΤΑ ΚΟΣΜΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙΣ ....
…… ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΡΟΜΑΝΤΙΚΟΣ ...... ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΘΕΣ._



Κείμενο: GrBase
Φωτογραφία: Dmitry Popov
Ιδέες: του Διαβόλου
Απόψεις: του Θεού

buzz it!

3 σχόλια:

Unknown είπε...

καλημέρα!!!!
θα σε διαβάσω επισταμένα...

ενδιαφέρον ιστολόγιο!!!
:)

Ανώνυμος είπε...

Το μεγαλύτερο παράλογο είναι ότι ενώ δεν αρεζόμαστε καθόμαστε και τα υπομένουμε όλα γκρινιάζοντας αντί να κάνουμε κάτι καλύτερο για τον κόσμο και τον μικρόκοσμο μας.

GrBase είπε...

@hackaday
Υπάρχει ολόκληρη φιλοσοφία πίσω από την στάση ζωής που λέγεται "γκρίνια για την γκρίνια και μόνο".

Ξέρω κόσμο, που το μόνο ενδιαφέρον στη ζωή του είναι η γκρίνια ανάμεσα στα κενά με τις διαφημίσεις στην τηλεόραση, που ουσιαστικά αφορά μόνο και μόνο την ένταση της γκρίνιας ... κανείς δεν σηκώνεται από τον καναπέ για να κάνει κάτι .... ούτε καν κανάλι δεν αλλάζει ...