1/6/08

καταΚεφαλο(γιάννης) που σας χρειάζεται ….

Πολλές φορές έχουμε όλοι μας κατηγορήσει την Ελληνική Αστυνομία ότι δεν κάνει καλά τη δουλειά της, λίγες δε, της έχουμε «βγάλει το καπέλο» για τις επιτυχίες της.

Τι γίνεται στις περιπτώσεις που η πολιτική ηγεσία εμπλέκεται στα πόδια της και ΔΕΝ την αφήνει να κάνει τη δουλειά της; Συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ. κατά τη συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου στο Ρέθυμνο στις 09-01-2006 είχε πει τα παρακάτω:
Θα σας παρακαλέσω να μου πείτε. Εγώ υπηρετώ στην ΥΔΑΣΥΔΕ, παίρνω κάθε μέρα μια ομάδα και βγαίνω έξω. Πως αισθάνομαι εγώ από τη στιγμή που έχει πέσει στην αντίληψή μου πολιτικός του Ρεθύμνου να έχει εκβιαστικά ζητήσει από δύο συναδέλφους να μη καταθέσουν σε υπόθεση χασισοκαλλιέργειας. Εάν πίστευα και μακάρι αύριο να δω αποτελέσματα θα κατονομάσω και προς τιμή τους οι συνάδελφοι δε το κάνανε αυτό. Καταθέσανε και προφυλακίστηκε αυτός. Και μάλιστα του ενός του έταξε ότι θα του διορίσει τη γυναίκα του. Είναι τραγικά αυτά που συμβαίνουν στο Ρέθυμνο, τα ξέρουμε όλοι, δυστυχώς δεν αποφασίζει κανείς να μιλήσει. Στο τέλος παραμένει ένας αστυνομικός, μόνος κι έρημος να βγάλει το φίδι από τη τρύπα. Ουδείς. Ούτε οι στρατηγοί μας, ούτε οι υπουργοί μας, ουδείς ασχολείται. Φανταστείτε ένα αστυνομικό αστυφύλακα που πηγαίνει και καταθέτει στο δικαστήριο για μια σοβαρή υπόθεση ναρκωτικών, μαστροπείας ή οτιδήποτε και έχει απέναντι του, τους δικηγόρους πολλές φορές και συναδέλφους τους πολιτικούς. Και τελικά το πρόβλημα είναι αυτό. Άπειρες φορές μας παίρνουν απειλητικά τηλεφωνήματα στα δικά μας κινητά. Και μας λένε κύριοι αλλάξτε καταθέσεις, μην τολμήσετε να πάτε, μην πείτε. Ποιος θα στηρίξει αυτούς τους αστυνομικούς; Περιμένουμε, όλοι το γνωρίζουμε το πρόβλημα.
Ο «πολιτικός του Ρεθύμνου» που αναφέρεται παραπάνω είναι ο πρώην Υπουργός, βουλευτής για πολλά χρόνια και νυν Ειδικός Σύμβουλος του Πρωθυπουργού κ. Ιωάννης Κεφαλογιάννης.

Ο άνθρωπος το κατήγγειλε από το Γενάρη του 2006. Δυόμιση χρόνια μετά γίνεται θέμα το σκάνδαλο και ο κ. Κεφαλογιάννης μιλάει για μεθοδευμένη σπίλωση του ονόματός του από την πλευρά Μητσοτάκη. Οι δήμαρχοι του νομού σπεύδουν να τον στηρίξουν.
Η κυβέρνηση, δια στόματος του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Αντώναρου, σε ερώτηση αν τίθεται θέμα παραίτησης του κ. Κεφαλογιάννη από τη θέση του άτυπου συμβούλου του πρωθυπουργού απαντά ότι:
... λόγω της μακράς εμπειρίας του στην πολιτική, ο πρώην υπουργός είναι από το 2006 άτυπος και άμισθος σύμβουλος και όχι διορισμένος με μισθό, όπως οι άλλοι σύμβουλοι. Από πού να παραιτηθεί λοιπόν; Δεν πρέπει κανείς να σπεύδει να βγάζει οποιαδήποτε συμπεράσματα για έναν άνθρωπο της πολιτικής προσφοράς του κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη ο οποίος σε όλη τη διαδρομή του και σταδιοδρομία σεβάστηκε το Σύνταγμα και τους νόμους ...
Δεν καταλαβαίνω τελικά, κανένα από αυτά τα κυβερνητικά παχύδερμα δεν ντρέπεται;

Αντί να τιμήσουν τους καταγγέλλοντες αστυνομικούς και να δεσμευτούν ότι θα κάνουν το θέμα φύλλο φτερό για να αποδοθούν οι τυχόν ευθύνες, προσπαθούν να δικαιολογήσουν με επιχειρήματα του κώλου τον καταγγελλόμενο;

Α ρε καταΚεφαλογιάννηδες που σας χρειάζονται ….

buzz it!

2 σχόλια:

tzonakos είπε...

Η υπόθεση του Κεφαλογιάννη δεν ειναι η μοναδική, σίγουρα.
Το γεγονός και μόνο πως πρόκειται για άνθρωπο που ειναι κοντά στον πρωθυπουργό θα έπρεπε να εχει ταρακουνήσει την Κυβέρνηση πολυ.
Ομως τα ΜΜΕ τι κάνουν ;
....
Εμεις όμως δεν ξεχνάμε.

GrBase είπε...

@tzonakos

Και ο Ζαχόπουλος σύμβουλος του πρωθυπουργού ήταν φίλε tzonako.

Σίγουρα η υπόθεση Κεφαλογιάννη δεν είναι μοναδική και δεν θα είναι και η τελευταία.

Εκνευρίστηκα πολύ όμως όταν κατάλαβα ότι από τη μια οι αστυνομία προσπάθησε να κάνει τη δουλειά της και από την άλλη ο Κεφαλογιάννης έδειξε ενδιαφέρον και προσπάθησε να πέσει στα μαλακά ο χασισέμπορος, ενώ παράλληλα τα ΜΜΕ έθαψαν ένα τόσο σοβαρό θέμα από το 2006.

Και για να μην ξεχνάμε ….. έβαλα και το θέμα πρωτοσέλιδο μαζί με όλα τα τυχόν posts που θα γίνουν και παρακάλεσα και τους φίλους bloggers να αναδημοσιεύσουν και να σχολιάσουν, για να γίνει ντόρος με το θέμα και να το παρακολουθήσουμε μέχρι τουλάχιστον τη μέρα της εκδίκασης.

Ο καθένας ότι μπορεί …ΝΑ ΚΑΝΕΙ :-)