18/10/08

Ο πιο Διάσημος κώλος

Σήμερα, στην Ελλάδα, ο πιο διάσημος κώλος είναι αυτός του συνανθρώπου μας που χρειάστηκε την συνδρομή των γιατρών του Ερυθρού Σταυρού.
Ένα απλό συμβάν που βιντεοσκοπήθηκε, φωτογραφήθηκε, διακωμωδήθηκε, τραγικοποιήθηκε, σχολιάστηκε, αναλύθηκε και για μια φορά ακόμα έγινε φανερό το πόσο νοητικά ανώριμοι παραμένουμε σαν άνθρωποι.

Κάποιος λοιπόν με τη χρήση ενός ομοιώματος ανδρικού μορίου αποφάσισε να διευρύνει …. όχι ρε σεις αυτό που πάει στο μυαλό σας … τις δυνατότητες της σεξουαλικής του ικανοποίησης εννοώ. Του έκατσε στραβά όμως το θέμα και χρειάστηκε ιατρική βοήθεια για να του αφαιρέσουν το ομοίωμα.

Δεν είναι πρωτοφανές σαν περιστατικό και απορώ με το επίπεδο των γιατρών που δεν αρκέστηκαν στο να κάνουν ένα σχόλιο αλλά έστησαν ολόκληρο πάρτυ. Το βίντεο που τράβηξαν κυκλοφόρησε στο δίκτυο και άρχισε ο τραγέλαφος.

Ανώριμη η αντιμετώπιση των γιατρών …. δε λέω … αλλά δεν θα τους ρίξουμε και στον καιάδα ρε παιδιά. Έχουν γίνει περιστατικά που έχουν χαθεί ζωές από τα λάθη και τον υπεροπτικό τρόπο που κάποιοι μεγαλογιατροί αντιμετωπίζουν τους ασθενείς και δεν έγινε τόσος ντόρος. Η δήλωση του πρόεδρου του Ερυθρού Σταυρού, Ανδρέα Μαρτίνη ότι πρόκειται για ψυχοπαθολογικές προσωπικότητες παρά ήταν τραγική.

Κι εγώ εκνευρίστηκα με τον τρόπο που αντιμετώπισαν τον ασθενή αλλά όλα έχουν όρια. Θα εκνευριστώ περισσότερο δε, αν οι γιατροί δεν υποστούν τις κυρώσεις που προβλέπει ο νόμος αλλά δεν χρειάζεται να φτάσουμε στην διαπόμπευσή τους. Μέχρι και πολιτικές προεκτάσεις πήρε η υπόθεση επειδή ο ένας γιατρός είναι γιός πρώην βουλευτή.

"Νιώθω αηδία, ντροπή και αποτροπιασμό" δήλωσε δημόσια ο κ. Μαρτίνης …
Τι λες ρε Μαρτίνη ……
μ’ αυτό έπρεπε να νιώσεις ντροπή ή με το σύστημα υγείας που υπηρετείς;
μ’ αυτό βρήκες να νιώσεις αποτροπιασμό; και βγήκες στα κανάλια να μας πεις ηθικοπλαστικές κουράδες;

Θα σου πω εγώ τι είναι αποτρόπαιο …

Αποτρόπαιο είναι να πεθαίνει το παιδί σου και ο καραγκιόζης που υπηρετεί το σύστημα υγείας και έχει το τίτλο του γιατρού να σου ζητάει 30 μηνιάτικα δικά σου για να σου δώσει σημασία και να βάλει το παιδί σου στο χειρουργείο.

Ντροπή είναι ο γιατρός να απαιτεί τα 10 ευρώ από τον παππού ή τη γιαγιά για να τους γράψει τα φάρμακα που έχουν ανάγκη όταν η σύνταξη που παίρνουν τελειώνει στο πρώτο 10ημερο και ψάχνουν στα σκουπίδια να βρούνε κάτι φαγώσιμο.

Ξέρεις κ. Μαρτίνη ποια είναι διαφορά του Γιατρού και του Θεού;
Να στο πω κι αυτό … Ο Θεός δεν πιστεύει ότι είναι γιατρός … αυτή είναι διαφορά και εσύ ένοιωσες αηδία, ντροπή και αποτροπιασμό επειδή κάποιοι ειδικευόμενοι γιατροί φέρθηκαν ανώριμα;

Εγώ προσωπικά όταν είδα το βίντεο 2-3 μέρες πριν βγεί στα κανάλια ένιωσα θλίψη … όχι για τον ασθενή … αλλά για τους γιατρούς που μπόρεσαν να σπουδάσουν και να ασκούν το «λειτούργημα» του γιατρού αλλά δεν μπόρεσαν να ανοίξουν το μυαλό τους και να πλατύνουν τις αντιλήψεις τους.

Τελικά το να γίνεις γιατρός δεν είναι και κανά κατόρθωμα … τόσοι μαλάκες το έχουν πετύχει.

buzz it!

12 σχόλια:

tzonakos είπε...

Καλά, δεν το πιστεύω.
Για πολλοστή φορά έχουμε σκεφτεί τα ίδια ακριβώς πράγματα !
Να ψαχτούμε για κοινές ρίζες.
Μικρασιατικές ίσως ;

Το βιντεάκι μου το έστειλαν με mail.
Το ειδα, δεν ειχα ξαναδεί κατι τέτοιο αλλα ήξερα απο φίλη νοσηλεύτρια οτι εχουν κάνει πολλές φορές τέτοιες επεμβάσεις.
Δεν με σόκαρε που γελούσαν, πιο πολυ με σόκαρε οτι αυτός που τράβαγε βίντεο, το έβγαλε μετά στο Διαδίκτυο. Μαζι φυσικά και τα απαυτά του/της ασθενούς που το ήθελε όοολοο μεσα. Εντάξει, ατύχημα.
Γιατι ο άλλος το έβγαλε στο νετ ;

Ποιός ειναι πιο ξεφτίλας ;
Αυτοι που γελούσαν ή αυτοί που το έβγαλαν στη φόρα ;
Ποιός ειναι πιο γιατρός ;
Αυτος που θεραπεύει ακόμα κι αν εχει αλογοουρά και σκουλαρίκια ή ο γραβατωμένος που απαιτεί φακελάκι ;
Ποιός ειναι πιο γελοίος ;
Αυτος που χλευάζει τον παθόντα ασθενή ή αυτος που χλευάζει τους γιατρούς που γελούσαν ;

Συχνά ενα γεγονός φωτίζει κατα λάθος άλλους που θα το σχολιάσουν.
Μήπως να δίναμε περισσότερη προσοχή στην ουσία ;
Ακους εκει εγινε πολιτικό το θέμα επειδη ενας γιατρός ειναι γιός βουλευτή !
Δηλ. αμα δεν εχεις μέσον στη Βουλή, δεν περνάει ενα θέμα...

Πάω να φτιάξω καφέ.

GrBase είπε...

:-)
Έχω καταγωγή από Αϊβαλή μεριά ...

Λόγω σχέσης μου με το ιατρικό σώμα (είδες τι ωραία που το γράφω;) ξέρω ότι έχουν βγάλει από ποτήρι μέχρι πεπόνι οπότε δεν ήταν το πρωτοφανές γεγονός. Απλά πιστεύω ότι οι γιατροί ήταν νεαροί και φέρθηκαν ανώριμα .. κάποιος το ξεκίνησε .. και έφτασε να γίνει τσίρκο.

Δεν είναι υποχρεωτικό να το έβγαλαν οι ίδιοι στο δίκτυο με τα πρόσωπά τους να φαίνονται ...είπαμε ανώριμοι όχι τελείως μαλάκες.
Το διέδωσαν όμως σε όλο τον περίγυρο και κάποιος από τους παραλήπτες το ανέβασε στο δίκτυο.

Είναι αξιοσημείωτο πάντως ότι όταν έγιναν βούκινο αντί να ζητήσουν συγνώμη ισχυρίστηκαν ότι τα χειρουργεία βιντεοσκοπούνται για επιστημονικούς λόγους… το ίδιο ισχυρίστηκε και ο μπαμπάς βουλευτής …
Για αυτό τους τον ισχυρισμό θα έπρεπε να ντρέπονται περισσότερο ακόμα και από το βίντεο …και γιατροί και βουλευτές.

Καμιά φορά η δικαιολόγηση της πράξης είναι χειρότερη και από την πράξη την ίδια.
Τόσο μυαλό έχουν … τόσα λένε και κάνουν …

….δυστυχώς στη δική τους την περίπτωση δεν υπάρχει χειρουργός να τους βγάλει τη μαλακία από τον εγκέφαλο … με το κώλο τα πράγματα είναι πιο εύκολα ….

Επειδή ήπια καφέ λέω να πάω για ψαροντούφεκο ...

Ανώνυμος είπε...

Aπαράδεκτο κατα την γνώμη μου.
Δεν έχω δεί το βίντεο αλλά υποτίθεται οτι υπάρχει και ένα ιατρικό απόρρητο.
Αυτό δεν υπάρχει για να καταπιέζει γιατρούς,υπάρχει για να διασφαλίζει οτι η υγεία του ασθενή είναι προσωπική του υπόθεση ,το ίδιο και ο κώλος του..
Αυτό κατ'εμέ ισοδυναμεί με τον παπά που του ξομολογείσαι τι έχεις κάνει και μετά σε κράζει όλη σου η γειτονιά, τον πολίτη που βλέπει άνθρωπο με ειδικές ανάγκες στον δρόμο και τον κοροιδεύει-λες και δεν του αρκούσε το πρόβλημά του,πρέπει να χει και μαλάκες απο πάνω του να τον περιπαίζουν,
αντιστοιχεί με ο.τι χειρότερο έχει το ανθρώπινο είδος να επιδείξει.
Ανωριμότητα ξε-ανωριμότητα, μετά πές μου πως αυτός ο άνθρωπος θα βγεί στην κοινωνία (ειδικά αν μαθεύτηκε η ταυτότητα του εγχειριζομένου).
Μου μιλάς για σύστημα υγείας.
Το σύστημα όμως στελεχώνεται από ανθρώπους.Εξ'ορισμού όταν οι άνθρωποι είναι σάπιοι τότε και το σύστημα είναι σάπιο. Δεν έχω ακούσει ποτέ νοσοκομείο να παίρνει φακελάκι.Έχω ακούσει γιατρό να παίρνει φακελάκι. Δεν έχω ακούσει μοναστήρι να παίρνει μίζες. Έχω ακούσει παπάδες να παίρνουν λεφτά.
Αυτοί δεν αξίζουν φίλε κόουτς να καλούνται άνθρωποι

Κοutsoubillaman

GrBase είπε...

@tzonakos
Άκυρο το ψάρεμα … μέχρι να φτάσω στη θάλασσα κόντεψε να με πνίξει η βροχή

@Κοutsoubillaman
Συμφωνώ ότι είναι …..
Α Π Α Ρ Α Δ Ε Κ Τ Ο !!!!!

Συμφωνώ και με το Βαλιανάτο ο οποίος δήλωσε επί λέξει ..
"Ο κώλος του καθενός είναι δικός του και μπορεί να χρησιμοποιεί όπως θέλει και βάζει μέσα ότι θέλει. Κώλος του είναι και δεν δίνει λογαριασμό σε κανέναν" … συμφωνώ επίσης και με τον τρόπο που το δήλωσε … κάποιες φορές πρέπει να λες τα πράγματα με το όνομά τους … απλά και χύμα.

Διαφωνώ ότι το συμβάν είναι ισοβαρές με ότι χειρότερο έχει το ανθρώπινο είδος να επιδείξει.
Δες το πιο απλά …
ο ασθενής είναι ναρκωμένος …δεν συμμετέχει στο πάρτυ … χωρίς τη δημοσίευση του βίντεο μάλλον δεν θα το μάθαινε ποτέ ……
είναι το θέμα «ιδιόμορφο» και τους εξάπτει τη λίμπιντο του μικρού μυαλού τους … αρχίζει ένας τα σχόλια και η αγέλη ακολουθεί ……
βιντεοσκόπησαν το ρεζιλίκι τους για να το δείξουν σε φίλους νομίζοντας ότι το γελοίον του πράγματος είναι ο ασθενής ….
φτάνει το βίντεο στο δίκτυο ….
και γίνεται μπούμερανγκ εναντίον τους ….
και αρχίζουν τις δικαιολογίες με γελοίες δηλώσεις περί βιντεοσκόπησης για επιστημονικούς λόγους ….

Ο κόσμος δεν ξέρει ποιος είναι ο ασθενής … ξέρει όμως τα ονόματα των γιατρών … το νοσοκομείο που τους έχει και καμαρώνει … ξέρει και το επίπεδό τους … το νοητικό.
Δεν θα τους πάρουμε το κεφάλι όμως ρε φίλε … δεν θα επιδείξουμε την δική μας αρετή τρώγοντας τους …
ΝΑΙ …να τιμωρηθούν … μια τιμωρία όμως φτάνει … όχι όλες τις τιμωρίες μαζί … υπάρχουν και πιο σοβαρά λάθη στο σύστημα υγείας τα οποία τα διαιωνίζουν αυτοί που τώρα θέλουν το κεφάλι των γιατρών στο πιάτο …

Με λιγότερες λέξεις … ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΝΑ ΗΘΙΚΟΛΟΓΕΙ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΟΤΑΝ ΟΙ ΑΡΡΩΣΤΟΙ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΡΑΝΤΖΑ ΑΒΟΗΘΗΤΟΙ.

Με άλλες λέξεις …. ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟ ΕΙΔΕ ΟΛΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΕ ΘΙΓΟΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ ΤΟΥΣ ΠΥΡΟΒΟΛΟΥΝ ΣΥΝΕΧΩΣ; ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΗ ΗΘΙΚΗ ΤΟΥΣ;

Και για να ανεβάσουμε το επίπεδο του διαλόγου μας ….
Ρωτάς «πως αυτός ο άνθρωπος θα βγει στην κοινωνία;» και σε ρωτάω κι εγώ …
…γιατί να ασχοληθεί η κοινωνία με την προσωπική ζωή του ανθρώπου αυτού; Γιατί να τον κοροϊδέψει για την διαφορετικότητά του; Τι την νοιάζει την κοινωνία;
Πρώτα απ’ όλα φταίει η κοινωνία φίλε Κοutsoubillaman … και οι γιατροί που έκαναν το λάθος … παιδιά της είναι ….
… αυτή η ρημάδα η κοινή γνώμη που τσακίζει ανθρώπινες ψυχές γιατί απλά μπορεί
… αυτή η κοινωνία που θα τσάκιζε την ψυχή του ασθενούς αν ήξερε το όνομα του …. η ίδια κοινωνία θέλει τώρα να τσακίσει τις ζωές αυτών που της έδωσαν τροφή στη διαστροφή της.
Δεν το βρίσκεις κομματάκι υποκριτικό;

Ανώνυμος είπε...

Πάντα βλέπουμε το δέντρο και όχι το δάσος.

tzonakos είπε...

Κρίμα για το ψάρεμα και περίμενα ανάρτηση μετά με φωτος.

Σαφώς και δεν μας ενδιαφέρει ουτε ποιός ειναι ουτε τι βάζει στον πωπό του καθένας.
Ο Βαλλιανάτος μπορεί να τα λέει πολυ "πούστικα" αλλα σε πολλά δεν εχει καθόλου άδικο.
Προσωπικά εμένα στην όλη ιστορία ως κατακάθι τελικά μου μένει η υποκριτική στάση των περισσότερων πάνω στο θέμα, και με θλίβει το γεγονός οτι πολλοί γέλασαν χοντρά με το θέαμα.

Εξαιρετική ιδέα να ασχοληθείς με αυτο το θέμα grbase.

marianaonice είπε...

Εγώ τώρα τι να πω;; Μήπως το ότι ταυτίζονται οι απόψεις μου απόλυτα με τις δικές σου και του @Τζονάκου, φταίει το ότι και εγώ κατάγομαι από απέναντι μεριά;;
Από Σεβντίκιοϊ ας πούμε!!
χαχαχα!!!

"ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΝΑ ΗΘΙΚΟΛΟΓΕΙ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΟΤΑΝ ΟΙ ΑΡΡΩΣΤΟΙ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΡΑΝΤΖΑ ΑΒΟΗΘΗΤΟΙ.

Με άλλες λέξεις …. ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟ ΕΙΔΕ ΟΛΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΕ ΘΙΓΟΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ ΤΟΥΣ ΠΥΡΟΒΟΛΟΥΝ ΣΥΝΕΧΩΣ; ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΗ ΗΘΙΚΗ ΤΟΥΣ;"


Tι να πω εγώ παραπάνω;;
Μπράβο σου!!

GrBase είπε...

@hackaday
Έχεις δίκιο φίλε hackaday ... Το δέντρο μας βγάζει τo μάτι και χάνουμε το δάσος ... κι έχει πολλά δέντρα το δάσος ... πάρα πολλά ...

GrBase είπε...

@tzonakos
Η αλήθεια είναι ότι απέφευγα ν’ ασχοληθώ αλλά δεν άντεξα την τόση υποκρισία των …υπευθύνων και όταν τα κανάλια άρχισαν να σιγοντάρουν τις ηθικοπαπαριές των διευθυντάδων και των προέδρων … υπέκυψα …
Και για του λόγου το αληθές … σήμερα διάβασα ότι Διευθυντής και Πρόεδρος του νοσοκομείου ξεκατινιάζονται για το ποιος είναι πιο ηθικός ……

«Εμφύλιος» στον Ερυθρό Σταυρό μετά το video της ντροπής .. zougla.gr

GrBase είπε...

@marianaonice
Ίσως φταίει ότι έχω καλή περιφερειακή όραση … όταν κοιτάω το δέντρο .. βλέπω και το δάσος :-)

Ανώνυμος είπε...

Ευτυχώς που η χώρα μας διαθέτει και ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ που φροντίζει για την ενημέρωση μας.
Την Δευτέρα εκανα την ανάγκη[διαστροφή πες καλύτερα]φιλότιμο και γύρισα το κοντρόλ στο κανάλι της ελεύθερης γνώμης.
Ειδα ενα μικρό,μικρό ,μικρό ανθρωπάκι με κοστούμι κάποιων εκατοντάδων Ε,να κάνει κωλοτούμπες λές και ειχε την απομίμιση στον κ.......να ζητά συγνώμη από γυιό και πατέρα.Η πλήρης ξεφτίλα .Προσωπικά αυτός με Σοκάρει
,αυτόν και μιά πλειάδα δημοσιογραφίσκων φοβάμαι.Το πάθος των ανθρώπων ειναι η ζωή και ηκατάρα τους ,ειναι ο σταυρός τους.

GrBase είπε...

@taspa
Αν και δεν μπόρεσα να καταλάβω σε ποιόν αναφέρεσαι θα συμφωνήσω για τον ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ γενικώς. Δεν είναι ενημέρωση αυτό που έχουμε, αλλιώς λέγεται … θα το έλεγα …. ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΑΓΟΡΑΣ Η ΟΠΟΙΑ ΕΜΠΙΠΤΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ.