17/11/07

Ταινία για τα Ζωνιανά !!!!

Μετά απ’ όσα είδα, διάβασα και άκουσα για την υπόθεση των Ζωνιανών στην Κρήτη, ξέρετε τώρα …. φυτείες ….. κράτος έν κράτει ……. όπλα …. μαύρο χρήμα ….
και αφού συμπόνεσα τους καημένους τους αγρότες για όσα περνάνε και τους καημένους τους αστυνομικούς που παραλίγο να πέσουν στο καθήκον και το καημένο το κράτος που παρ’ όλες τις φιλότιμες προσπάθειες τόσα χρόνια δεν κατάφερε να τα βάλει με τους βαρόνους ….. μου ήρθε στο μυαλό μια καταπληκτική ιστορία επιστημονικής φαντασίας …… σαν σενάριο ταινίας …..
Λέμε τώρα ….
Ένα Κρητικό μαγαζάκι, μια κοινοπραξία λαϊκής βάσης ….. κάτι σαν αγροτικός συνεταιρισμός ρε παιδί μου …….. από τη μία η αγροτιά με όλες τις ανασφάλειες για την έκβαση της σοδειάς και από την άλλη η ΕΛ.ΑΣ. με τη σιγουριά και το αγέρωχο βλέμμα ( πίσω από τις κουκούλες και τα φιμέ τζάμια ).
Οι παραπάνω συμβαλλόμενοι λοιπόν συμφώνησαν και συναπεδέχθησαν τα κάτωθι : Οι παραγωγοί (βλέπε φούντα ) , μεταπράτες (βλέπε κόκα και καλάσνικοφ) και οι παρέχοντες υπηρεσίες (βλέπε προστασία) θα μπορούν να κάνουν ότι γουστάρουν φτάνει να μοιράζονται μέρος των κερδών με αυτούς που τους επιτρέπουν να κάνουν ότι γουστάρουν.
Κάποια στιγμή λοιπόν τα χαλάνε στη μοιρασιά και εκεί αρχίζει η πλοκή της ταινίας ….. οι μεν δεύτεροι των συμβαλλομένων σκέφτηκαν ….
-Εμείς διακινδυνεύουμε τις θέσεις μας …το μέλλον των παιδιών μας….. δεν είναι δυνατόν να παίρνουμε τα λιγότερα
και αποφάσισαν να ζητήσουν περισσότερα ….
Οι δεύτεροι των συμβαλλομένων σκέφτηκαν ….
-ρε κοίτα οι κωλόμπατσοι που σήκωσαν κεφάλι …. εμείς τραβάμε όλο το λούκι και αυτοί ζητάνε το πατέρα τους και τη μάνα τους για να κάνουν τα στραβά μάτια ……
Αγρίεψαν τα πράγματα …. ξεκίνησε η προβατοπομπή να πάει στα Ζωνιανά για να επιβάλει την τάξη ….. αγρίεψαν και οι παραγωγοί και την στήσανε και τους αρχίσανε στις μπαλωθιές …. μπάχαλο οι κοινοπραξία ……
Μπήκανε και τα κανάλια στη μέση και άντε τώρα να συμμαζέψεις τ’ ασυμμάζευτα.
Βλέπουμε κάθε μέρα στη ΤV να μας λένε τα κατορθώματα της ΕΛ.ΑΣ. …. τόσα τσουβάλια χασίς βρήκανε εδώ ….τόσα εκεί …. και αναρωτιέμαι εγώ ο Σπίλμπεργκ ….…. ποιο χασίς ρε ζώα …. χασισόδεντρα τρυγημένα βρίσκετε … το πράμα το έχουν μαζέψει ….. κοτσάνια σας άφησαν για να έχετε κάτι να βρίσκετε και να περνάνε οι μέρες …… τέλος πάντων ας μην συγχυστώ Σαββατιάτικα.
Το τέλος της ταινίας δεν το έχω βρει ακόμα …. περιμένω τα γεγονότα που θα δούμε να εξελίσσονται στην ΤV ….αλλά υπολογίζω ότι θα είναι κάπως έτσι …..
Οι συμβαλλόμενοι τα καταλάβουν ότι έκαναν μαλακία και θα χάσουνε τη κότα με τα χρυσά αυγά …. θα συμβιβαστούν … θα τα βρουν μεταξύ τους και μετά από κανά μήνα που θα έχουμε βαρεθεί τα ίδια και τα ίδια …θα ξεχαστεί το θέμα …. θα έχουν βάλει φυλακή κανά δυο μαλάκες που τους τη σπάγανε από παλιά …. θα μαζέψουν καμιά εκατοστή τσουβάλια κοτσάνια ακόμα …. και καμιά δεκαριά όπλα … και θα ζήσουν αυτοί καλά και μείς πάλι θα έχουμε πιαστεί κοροΐδα …..

buzz it!

Δεν υπάρχουν σχόλια: