26/1/08

Κα(λα)μπουράκης !!!

Ένα από τα γεγονότα της επικαιρότητας που μου τράβηξε το ενδιαφέρον είναι το θέμα με τον συμπαθή Καμπουράκη. Άκουσα την ηχογραφημένη συνομιλία και από το ύφος των δύο συνομιλητών κατέληξα ότι ούτε καλαμπούρι ήταν ( άποψη Καμπουράκη) ούτε συνέντευξη ήταν (άποψη Χίου).

Φαντάζομαι το story σαν ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ δημοσιογράφων off the record. Ο Καμπουράκης μετέφερε στο Χίο αυτά που ήξερε ( ίσως όχι όλα και ίσως με λίγη σάλτσα) και ο Χίος τα μαγνητοφώνησε.

Αφού η espresso είχε λύσει το μυστήριο «τα παιδιά του Ζεβεδαίου ποιόν είχανε πατέρα» ετοιμάζει με τις πληροφορίες Καμπουράκη ένα άρθρο και το δημοσιεύει σε ανύποπτο χρόνο και δεν έγινε θέμα.

Όταν όμως έγινε θέμα με το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ο Θέμος χρησιμοποιεί το άρθρο της espresso για να αποδείξει ότι δεν είναι ο μόνος «αμαρτήσας» με το περιβόητο DVD και ως δια μαγείας έχει στα χέρια του και την μαγνητοφωνημένη συνομιλία την οποία καταθέτει στον ανακριτή και άρχισε το πανηγύρι «άλλος για Χίο τράβηξε κι άλλος για Καμπουράκη».

Το δημοσιογραφικό καθεστώς δεν διαφέρει και πολύ από το πολιτικό. Για χάρη των εντυπώσεων όλοι στις δύσκολες ώρες ψεύδονται ( εκτός από τους πολιτικούς που είναι σταθεροί χαρακτήρες και λένε ψέματα ακόμα κι όταν δεν χρειάζεται).
Το MEGA δεν είδε το DVD ….. χα!
Ο Καμπουράκης έκανε καλαμπούρι ….χα! χα!
Ο Χίος έκανε ρεπορτάζ …… χα! χα! χα!

Λυπάμαι τον καημένο το Καμπουράκη που ανυποψίαστα είπε (off the record) την αλήθεια και τελικά βρέθηκε στο κέντρο του τυφώνα.

Είδατε τι παθαίνει κάποιος άμα τολμήσει να πει την αλήθεια;

Θυμάμαι μια παλιά έκφραση που έλεγαν για κάποιον που είναι ψεύτης. Έλεγαν οι παλιότεροι « Αυτός για να πει αλήθεια βάζει άλλον» .

Έχουμε δύο απανωτά παραδείγματα … Καμπουράκης-Χίος και Κουκοδήμος-Μάκης .

buzz it!

Δεν υπάρχουν σχόλια: