4/5/08

ΕΛ.ΑΣ. το μεγαλείο σου ....

Πηγή είδησης: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Με έκπληξη άκουσα και διάβασα στα ΜΜΕ τα όσα «κατόρθωσε» η Ελληνική Αστυνομία στην Σίνδο Θεσσαλονίκης.

Σαν μη ειδικός θα αποφύγω να κάνω κριτική ως προς τον τρόπο που αντέδρασαν τα παλικάρια της ΕΛ.ΑΣ. απέναντι στα γεγονότα. Θα παραθέσω τα γεγονότα με την σειρά που κατάλαβα ότι έγιναν.

  • Ένας 30χρονος, σεσημασμένος για κλοπές και ναρκωτικά κλέβει το πορτοφόλι ενός πολίτη.
  • Πολίτες παρεμβαίνουν, τον συλλαμβάνουν και τον παραδίδουν στην Αστυνομία.
  • Δύο αστυνομικοί τον παραλαμβάνουν και τον βάζουν στο πίσω κάθισμα ενός περιπολικού, χωρίς χειροπέδες !!!! ενώ ο ένας αστυνομικός αφήνει το υπηρεσιακό του περίστροφο δίπλα στο λεβιέ ταχυτήτων !!!!!!!
  • Ο συλληφθείς αρπάζει το όπλο, κατεβαίνει από το περιπολικό, και αρπάζει διαδοχικά, αυτοκίνητα πολιτών με την απειλή του όπλου, έχοντας την ΕΛ.ΑΣ. πίσω του να τον κυνηγά.
  • Εισβάλει σε πολυκατάστημα και απαιτεί να του δώσουν κλειδιά αυτοκινήτου για να διαφύγει, τελικά καταφέρνει και αρπάζει ένα αστυνομικό αυτοκίνητο με συμβατικές πινακίδες και την κοπανάει κάτω από την μύτη της αστυνομίας.
  • Μπαίνει σε αστικό λεωφορείο και απειλεί τον οδηγό ζητώντας του να ξεκινήσει το λεωφορείο. Ο οδηγός πιθανότατα, αρνείται και ο δραπέτης τον πυροβολεί και τον σκοτώνει.
  • Η αστυνομία τον καταδιώκει ανταλλάσοντας πυροβολισμούς και τον συλλαμβάνει όταν του τελείωσαν οι σφαίρες.
Αυτά είναι τα γεγονότα που μετέδωσαν τα ΜΜΕ.

Τώρα, όποιος μπορέσει να μου εξηγήσει, πως τα κατάφερε η Ελληνική Αστυνομία, να μετατρέψει έναν σεσημασμένο πορτοφολά, που τους τον έδωσαν στο πιάτο, σε ΝΟΥΜΕΡΟ ΕΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΙΝΔΥΝΟ για τους πολίτες, …. θα του είμαι ευγνώμων.

buzz it!

1 σχόλιο:

tzonakos είπε...

Πολύ σωστά.
Τον έδωσαν έτοιμο οι πολίτες και η Αστυνομία τον μετέτρεψε σε φονιά - απειλή για οποιονδήποτε τύχαινε στο διάβα του.
Τωρα να δεις τα καμάρια μας οι ΠΟΛΥΣ ( POLICE ) που όποιον πιάνουν, και αθώος να είναι θα τον μπουτζουριάζουν άσκημα σαν να ηταν φονιάς.
Μη σου πω οτι παίζει και να αθωωθεί ο ναρκομανής ακριβώς γι αυτό ! Ισως θεωρηθεί "ασθενής" και "μη εχων σώας φρένας" και σε κανα 3-4 χρονάκια σε ψυχιατρείο θα τον βγάλουν έξω.
Πάντως πολυ θα θελα να μάθω το μέλλον των μπάτσων που έκαναν τη μλκία !
Ο 60χρονος ήθελε 5 μήνες για να βγεί στη σύνταξη ο άνθρωπος !