13/2/08

Απέραντη θλίψη .......

Δεν θα ασχοληθώ με τα γεγονότα και με τις τυχόν εικασίες που μπορεί να απορρέουν από αυτά. Θα προσπαθήσω να αποδώσω με λέξεις αυτό που με πληγώνει και πιστεύω ότι πληγώνει και κάθε Έλληνα πολίτη.

Η παραίτηση Ζαχόπουλου είναι ένα γεγονός.
Δεν λυπήθηκα που παραιτήθηκε γιατί άλλωστε δεν ήξερα και τίποτα για την δράση του σαν ΓΓ του ΥΠΠΟ.
Λυπάμαι όμως που η κυβέρνηση επιμένει ότι παραιτήθηκε για λόγους υγείας.

Η απόπειρα αυτοκτονίας του Ζαχόπουλου είναι ένα άλλο γεγονός.
Λυπήθηκα σαν άνθρωπος στο άκουσμα του γεγονότος αλλά αμέσως το συνέδεσα με την πρόσφατη παραίτηση του. Μου κέντρισε το ενδιαφέρον και άρχισα να το παρακολουθώ.
Με έπιασε θλίψη όταν συνειδητοποίησα τον τρόπο που η κυβέρνηση άρχισε να χειρίζεται το θέμα. Πανικός, ψέματα, μισόλογα, και φιλοσοφικές ανησυχίες.

Ο Ανδριανός παρέδωσε στον ανακριτή ένα DVD. Ένα ακόμα γεγονός.
Επίκληση του δημοσιογραφικού απορρήτου από την πλευρά Ανδριανού για να μην αποκαλύψει ποιος του το έδωσε !!!!
Το δημοσιογραφικό απόρρητο στα χέρια της κυβέρνησης κατάντησε όπως το Πανεπιστημιακό άσυλο. Ένα «παραθυράκι» για να κρύβονται οι γνωστοί άγνωστοι. Τραγέλαφος !!
Με έπιασε κατάθλιψη όταν κατάλαβα ότι άρχισε το χοντρό δούλεμα από την κυβερνητική πλευρά.

Πριν λίγες μέρες παραδόθηκε η δικογραφία στους δικηγόρους των δύο πλευρών και συνεπώς και στα ΜΜΕ.
Έλαμψε επιτέλους η αλήθεια. Κανένας δεν φταίει για τίποτα. Η Τσέκου απλά πίεζε, ο Θέμος απλά έκανε το καθήκον του, ο εκβιασμός απλά έλειπε, ο Κλαδάς απλά μπήκε στο στόχαστρο, ο Κουκοδήμος απλά πήγε επίσκεψη και ο Ζαχόπουλος απλά πήδηξε. Όλα τόσο απλά.

Όλη η κυβερνητική πλευρά σύσσωμη ωρύεται στα τηλε-παράθυρα και στην Βουλή με εκφράσεις όπως « άπλετο φως, μηδενική ανοχή, όλα στο φως, τίποτα κρυφό, πέρασε η εποχή της συγκάλυψης » και μένω άφωνος.

Τι να πω; Παράλληλοι κόσμοι.

Έχουμε μια πραγματικότητα που είναι χάλια και άλλη μια παράλληλη που όλα δουλεύουν ρολόι. Εμείς σαν πολίτες ζούμε στην πρώτη και εισπράττουμε απαντήσεις από τους πολιτικούς που ζουν στην δεύτερη. Για αυτό μάλλον δεν καταλαβαίνουμε τι λένε.

ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ για όσα λένε και ΝΤΡΟΠΗ ΜΑΣ που τους ανεχόμαστε.

buzz it!

Δεν υπάρχουν σχόλια: