16/2/08

Baby Dance

Άλλο πάλι και τούτο.

Θ’ αρχίσουμε να βγάζουμε τα παιδιά μας στο «κλαρί» από πολύ νωρίς;
Φοβόμαστε ότι αν προλάβουν και μεγαλώσουν λίγο ακόμα θα χαλάσουν και θα τους λείψει η τσαχπινογαργαλιάρικα διάθεση;
Πρέπει να τους εμφυσήσουμε την τάση προς τα σεξουαλοπορνοδιαστροφικά happenings πριν τελειώσουν με την παιδικότητά τους;

Δεν έχω τίποτα εναντίον του χορού, αλλά έχω βαρεθεί να βλέπω έφηβους που ξέρουν να χορεύουν στα όρια της αξιοπρέπειας, να κάνουν τις γλάστρες και να κουνιούνται «αισθησιακά» σε κάποιες ψυχαγωγικές εκπομπές όπου η κάμερα τραβάει πλάνα κάτω από φούστες ή μέσα σε βαθιά ντεκολτέ για χάρη της τηλεθέασης.

Δεν έχω καμία αντίρρηση, τα παιδιά που έχουν ταλέντο προς το χορό και γενικά τα καλλιτεχνικά, να βοηθηθούν από τους γονείς τους και να αναδείξουν το ταλέντο τους.

Έχω όμως αντίρρηση, τα παιδάκια στις πιο τρυφερές ηλικίες, να μπαίνουν στη διαδικασία του ανταγωνισμού μέσα από την τηλεόραση.

Δεν εμπιστεύομαι τους ενήλικες που θα τα βάλουν σ’ αυτή τη διαδικασία.
Σκέφτομαι με τρόμο τις καρα-ψωνάρες γονείς που υποβάλλουν το, super κατά την άποψή τους, βλαστάρι τους στη διαδικασία της προετοιμασίας για ένα τέτοιο διαγωνισμό. Τις πιέσεις που θα ασκήσουν στα παιδικά αυτά μυαλουδάκια.

Απ’ όλα τα παιδάκια που θα λάβουν μέρος θα διακριθούν 3, 4 άντε δέκα.
Τα υπόλοιπα; Γιατί να τα βάλουμε να βιώσουν την διαδικασία της αποτυχίας, γιατί να πρέπει να αντιμετωπίσουν την κοροϊδία από τους συμμαθητές τους,

Αλλά και αυτά που θα διακριθούν, πως θα αντιμετωπίσουν την νίκη τους όταν η κυρά κατίνα μαμά θα καμαρώνει που το μικρό της αγγελούδι διέπρεψε στην τηλεόραση;

Ας αφήσουμε να παιδάκια να μεγαλώσουν μακριά από την τηλεόραση και στο star system.
Ας τα στείλουμε τα ταλαντούχα σε μια σχολή χορού, μακριά από κάμερες, και την AGB.

Αλήθεια, το ALPHA θα έχει παιδοψυχολόγο να παρακολουθεί όλους τους συμμετέχοντες ανήλικους και ψυχολόγο να παρακολουθεί τους γονείς ώστε να υπάρχει ιατρικός έλεγχος για τα αποτελέσματα του stress στα παιδιά;
Η πολιτεία θα μεριμνήσει;

Κάποτε σαν παιδιά παίζαμε στις αλάνες, αργότερα τα παιδιά έπαιζαν στις αυλές, μετά στα μπαλκόνι, μετά στο σαλόνι και τώρα τα παιδιά θα παίζουν το παιχνίδι του star system και της τηλεθέασης.

Να δω πως θα αντιμετωπίσουν οι τηλεθεατές γονείς την συγκεκριμένη εκπομπή όταν τα δικά τους παιδάκια θα λένε "Θέλω κι εγώ".

Έλεος !!!!!!

Ας το κάνουμε θέμα όσοι μπορούμε, οι άλλοι ας αρνηθούμε να δούμε την εκπομπή και προπάντων ΜΗΝ βάλουμε τις παιδικές ψυχές σε μια διαδικασία που δεν τους αξίζει συμμετέχοντας .....

buzz it!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνω και επαυξάνω με το σχόλιο σου περί διαγωνισμού παιδικού χορού..και τα συναφή..λές να συμφωνω επειδή είμαστε το ίδιο ζώδιο? δεν ξέρω ίσω και όχι. Δεν έχω δει την συγκεκριμένη εκπομπή, ξέρω όμως ότι θα άντεχα να δω το πολύ μια δυο σκηνές...μετά θα άλλαζα κανάλι........γιατί απλά όλα αυτά εινα σκουπίδια και απορώ πως κανείς απο το "επίσημο κράτος" δεν κάτι να τα σταματήσει.Σίγουρα όμως όπως δεν φταίνε τα παιδια παρά μονο ΚΑΤΙ ΨΩΝΑΡΕΣ ΓΟΝΕΙΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΣΤΕΡΙΑ! εκει λοιπόν πατάνε οι επιτήδειοι και τα εκμεταλεύονται...και οι γονεις πλέουν σε πελάγη ευτυχίας νομίζοντας οτι τα παιδια τους θα γίνουν ΦΡΕΝΤ ΑΣΤΕΡ!

taskos είπε...

Φίλε GrBase

Το θέμα που πιάνεις είναι πολύ σημαντικό και εμείς οι εκπαιδευτικοί το βρίσκουμε συνέχεια μπροστά μας.

Το σίγουρο είναι πως οι κύριοι ένοχοι είναι οι γονείς και τα θύματα τα παιδιά τους. Τα κίνητρα είναι κυρίως οικονομικά δηλαδή να βγάλουν λεφτά απο το ταλέντο του παιδιού αλλά και κίνητρα καταξίωσης και αναγνωρισιμότητας.

Δεν είναι μόνο το Baby dance είναι ο αθλητισμός που υπάρχουν γονείς που πιέζουν τα παιδιά τους με κάθε μέσο στον πρωταθλητισμό (αναβολικά) είναι τα διάφορα serial της τηλεόρασης όπου παιδιά παριστάνουν τους ηθοποιούς κ.α.

Ολά αυτά με αντίτιμο την χαμένη παιδικότητα και την ψυχική υγεία των παιδιών τους ... και μη χειρότερα φίλε